Vili bácsi búcsúzik a Barátok közttől: 23 év után Várkonyi András ezzel a fotóval köszönt el
Várkonyi András számára lezárult egy korszak, befejezte a forgatást a Barátok köztben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaly novemberben kiderült, hogy az RTL Klub úgy döntött, az idei évben befejezi ikonikus napi sorozatát, a Barátok köztöt, amelynek utolsó része várhatóan nyár elején kerül adásba. 

Kolosi Péter programigazgatója azt nyilatkozta, a sok újítás ellenére a széria nézettsége már nem érte el a kívánatos szintet, ezért döntöttek a lezárás mellett.

Várkonyi András búcsúzik a Barátok közttől

A Barátok közt első részét 1998. október 26-án láthatták a nézők. Várkonyi András Kertész Vilmos, vagyis Vili bácsi megformálójaként az alapszereplők közé tartozott. A 71 éves színész tegnap az Instagram-oldalán búcsúzott el a nézőktől. "Ma ért véget a nagy kaland. Viszlát Barátok! " - írta. 

"Vili bácsi egy örök legenda marad!"

"Ezen nőttem fel, és köszönöm a megszámlálhatatlan sok szép estét!"

"Maga a kedvencem. Nagyon hiányozni fog a tévéből" - olvasható a hozzászólások között. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Várkonyi András tavaly novemberben egy 'ilyen volt, ilyen lett' fotóval nosztalgiázott, mennyit változott a Barátok köztben csaknem 23 év alatt. 

A színész a sorozat megszűnése után sem marad munka nélkül, a színészet mellett online oktatással foglalkozik: 10-14 éves fiatalokat és idősebbeket is tanít a Talent Stúdióban.

- A színpadi beszéd stílusa kicsit emelkedettebb, művészibb. Szoktam verset mondani nekik, hogy konkrét példákkal mutassam be a különbséget, de a beszéd kialakulásáról is beszélünk. Fontos, hogy egy előadóművész szépen beszéljen, ez is alapvető része ennek a szakmának, de sokan a mindennapi életben, akár egy állásinterjún vagy egy céges prezentációnál, iskolai vizsgán is tudják hasznosítani az itt tanultakat - mesélte a Blikknek

Egy olyan népszerű és sok embert foglalkoztató sorozat esetében, mint a Barátok közt, mindig tartaniuk kell a készítőknek attól, hogy az utolsó epizód történései kiszivárognak, ezért általában több verziót írnak és forgatnak le a befejezésről. A színészek és a stáb sem tudja, melyik kerül adásba. 

- Ez valójában szinte az utolsó pillanatban, a vágóasztalon fog eldőlni. A sorozat nézői megérdemlik, hogy az utolsó epizódban is meglepő, fordulatos, megdöbbentő vagy épp megnyugtató eseményeket lássanak, és azt, hogy ez így lesz, a többféle titkos lezárással már most tudjuk garantálni - árulta el a Blikknek a Barátok közt kreatív producere, Ondruss Ilona.

A Barátok közt főszereplői egykor és most

Mára már csak négy alapszereplő játszik benne, de hozzájuk sorolhatjuk Rékasi Károlyt, aki nem sokkal az indulás után csatlakozott a stábhoz, és Ábrahám Editet is, aki 2014-ben úgy döntött, kiszáll, de 2019 októberétől ismét állandó szereplő. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a Barátok közt alapszereplői 22 év alatt, és a régóta látható legfontosabb karakterek.

Ezt is szeretjük