Szőke Zoltán 21 évig a Barátok közt sztárja volt: vidéken most ezzel foglalkozik
Szőke Zoltán vidékre költözött, és egy művelődési ház vezetője lett.

szoke-zoltan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szőke Zoltán 21 éven át alakította a Barátok közt egyik főszereplőjét, Berényi Miklóst. 2019-ben a saját kérésére írták ki az RTL Klub sikerszériájából, mert már nem tudott Miklós erőszakos karakterével azonosulni. A nyári szünet előtt forgatták le az utolsó jeleneteit, a búcsúepizód 2019 őszén került képernyőre.

Negyven év színészkedés után valami újra vágyott, ezért új szakmában próbálja ki magát, és a fővárosi nyüzsgést is maga mögött hagyta.

Szőke Zoltán az erdőkertesi művelődési ház vezetője

21 év intenzív televíziózás után éreztem, hogy már nincs mondanivalóm

- indokolta a Mokka riportjában, miért száll ki a Barátok köztből. 

Miután a motivációja is eltűnt, ráébredt, abba kell hagyni azt, amivel évtizedeken át foglalkozott, és új célokat kell keresnie. 

szoke-zoltan1
Fotó: TV2/Mokka

- Akármilyen vérző szívvel, és akárhogy szerették a nézők azt a produkciót, aminek az egyik főszereplője voltam, de a saját érdekemben, a saját mentálhigiéniám és a saját megújhodási lehetőségeim érdekében ezt akkor abba kellett hagyni - vallotta be az 52 éves sztár.  

A cikk az ajánló után folytatódik

A döntést egy kétéves elvonulás követte, aminek részeként Budapestről egy vidéki tanyára költözött, a színészkedés helyett pedig meditációval és jógázással töltötte ki a napjait. Azt nem mondja, hogy nem hiányzik neki a színészet, hiszen 12 éves korában kezdte, vagyis közel negyven éven át ezzel foglalkozott, de most új szakmában próbálja ki magát: egy vidéki művelődési ház, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár intézményvezetője lett. 

- Próbára tesz egy embert egy teljesen új munkakörben az, hogy hogyan állja meg a helyét: milyen újítást tudok behozni, hogyan tudom a fiatalokat integrálni, hogy ne állandóan a világhálón lógjanak. 

szoke-zoltan2
Fotó: TV2/Mokka

Nemcsak az új foglalkozás, hanem az új szerepkör is kihívások elé állítja: a Barátok közben a csapat egy tagja volt, a művelődési házban viszont ő a vezető.  

- Ilyen módon nem voltam vezetői szerepben, viszont az ember tisztában van az erősségeivel és a hiányosságaival. Az elmúlt 21 évben, amíg televízióztam, úgy éreztem, hogy van egyfajta vezetői képességem, ezt az ember érzi. Ez egy kreatív munkakör, azokra a munkatársakra, akikkel együtt dolgozom, csapattársként tekintek. 

Úgy látja, úgy van a helyén, ahogy arra már régóta vágyott. A színészetnek sem fordított hátat, azt tervezi, hogy a járvány lecsengése után több darabban is színpadra áll, és hogy a 2003-ban bemutatott monodrámájával mutatkozik be a művelődési házban. 

Varga Iza és csodaszép lánya, Anna

"Ne csak szép legyél, hanem okos is!" - kapta meg rengetegszer az atyai jótanácsot Varga Iza. Ezt az életbölcsességet 19 éves lányának, Annának is továbbadta. A külseje alapján bármelyik divatmagazinban megállná a helyét, ő mégsem elégszik meg csupán a vonzó megjelenéssel, nagyon szorgalmas tanuló, és remek nyelvérzékkel áldotta meg az ég.

Cover-fotó: RTL Klub/Barátok közt

Ezt is szeretjük