A Barátok közt Berényi Zsuzsája volt - Az 55 éves Csomor Csilla így fest napjainkban
Csomor Csilla színházi munkái miatt hagyta ott annak idején a Barátok köztöt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1998. október 26-án kukkanthattunk be először a Mátyás király téren álló bérház falai közé, ekkor indult a Barátok közt című sorozat. Noha a szereplőgárda alaposan lecserélődött az elmúlt 23 esztendőben, sokan a mai napig könnyedén fel tudják idézni, kik voltak a széria alapszereplői.

A legelső részben költözött be az épületbe Berényi András feleségével és gyermekeikkel, innen indult a mára 22 évadot jegyző produkció. Berényi Zsuzsát Csomor Csilla keltette életre, aki kilenc évig bújt mindenki kedvenc tévés anyukájának a bőrébe.

Csomor Csilla 55 évesen így néz ki

A színésznő 1988-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, amely után olyan színházak társulati tagja volt, mint a győri Kisfaludy Színház, a Nemzeti Színház vagy a Pesti Magyar Színház. Az országos ismertséget mégis a sorozat hozta meg számára.

csomor csilla barátok közt
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

 - Mi voltunk az elsők a napi sorozatgyártásban, ezért furcsán figyeltek bennünket. Nemcsak a szakma, hiszen az egyértelműen elutasított bennünket, a nézők is, akik megörültek annak, hogy végre egy igazán magyar sorozatot láthatnak (…) Egy ilyen történetben bábáskodni, elsőnek lenni egy nagyon jó dolog - mesélte 2020 decemberében a Jakupcsek plusz vendégeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

A műsorban azt is elárulta, hogy végül azért döntött a távozása mellett, mert egy idő után nem tudta összeegyeztetni a forgatást és a színházi munkáit.

- Nagyon szerettem volna színházazni, de a napi gyártás mellett nehéz volt összeegyeztetni a próbákat és az előadásokat (...) Úgy éreztem, ha nem váltok, nem térek vissza a színházhoz, akkor örökre egyszereplős színésznő maradok.

Noha a színpad a legnagyobb szerelme, akkor sem dőlt a kardjába, amikor a koronavírus-járvány kitörése után bezártak az intézmények kapui. Bár óriási arculcsapás volt számára a világjárvány, igyekszik a legtöbbet kihozni az otthonlétből.

- Azért sikerült hasznot is húzni ebből a furcsa helyzetből: szabadidőmben fejlesztem magam, színésztréningre, workshopokra és mozgástréningre járok. Fontos számomra, hogy ne tunyuljak el, hanem teljes vértezettel álljak, ha elérkezik a nyitás - ezt már a Best magazinnak mesélte 2021 februárjában. 

A Barátok közt alapszereplői akkor és most

A Barátok közt a legrégebb óta futó napi televíziós sorozat, amit magyar televíziós csatorna sugároz. Nem csak ebben írt történelmet, napi sorozat előtte egyáltalán nem futott Magyarországon. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a Barátok közt alapszereplői 22 év alatt, és a régóta látható legfontosabb karakterek.

Ezt is szeretjük