Vágó Piros 3 éve hagyta abba a műsorvezetést - A 47 éves sztár új hivatást talált magának
Vágó Piros a gasztronómiában talált új kihívásokat, az éterbe is egy gasztroműsorral tért vissza.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vágó Piros 22 évig az ország legnépszerűbb női rádiósa volt, majd közel három évvel ezelőtt úgy döntött, hátat fordít a műsorvezetésnek.

2017 decemberére úgy érezte, már nem végzi a munkáját szívvel-lélekkel. A gasztronómia világában talált új kihívásokat, és egy évvel később, 2018 decemberében elindította Piros kosara címet viselő videóblogját. A YouTube-videóiban glutén- és tejmentes ételeket készít, emellett ellátogat vendéglátóipari egységekbe és termelőkhöz is, akik az alapanyagot adják. 

Vágó Piros gasztronómiai műsora

A gasztronómia volt az, amin keresztül sikerült visszacsábítani az éterbe. A Retro Rádió felkérése pont a megfelelő időben találta meg: 2020. október 3-tól jelentkezik szombatonként 10 és 12 óra között a Rádiókonyha című műsorával.

- Igyekszem úgy összerakni, hogy mindenki találjon benne olyan témát, ami a kedvére való. A gasztronómia egyébként sem csak a főzésből és abból áll, hogy mi kerül az asztalra, kimeríthetetlen tárháznak tartom. Lesz sztárrovat, újdonságok, szemléletek, szerepek a családban.

vago-piros-retro-radio
Fotó: Retro Rádió

- Nekem egyébként már javasolták korábban, hogy gasztro-rádióműsort kellene készítenem, és az ötlet tetszett is, de akkor még nem álltam rá készen, és nem akartam rádiózni sem. A Retro felkérése időben talált meg, most már nagyon várom, hogy újra találkozzunk a hallgatókkal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Piros rádiókonyhájába ismert emberek és a gasztronómiában jártas szakemberek éppúgy meghívást kapnak, de külön rovatban lesz szó arról, mit szerettek híres elődeink, és hogy lehetne ezt modern, akár mindenmentes köntösbe bújtatni.

A műsorvezető főzési tippeket ad például az ételek gyerekbaráttá tételéhez vagy éppen rég elfeledett, korábban sosem használt alapanyagok, hozzávalók - például a belsőségek vagy a brokkoli szára - felhasználásához a konyhában. Havonta körbenéz a piacokon újdonságok után érdeklődve, és gasztrovállalkozókat is vendégül lát majd.

vago-piros
Fotó: Facebook/Vágó Piros Hivatalos

A 47 éves sztár halad a korral, így nem csak a hangjával találkozhatnak majd azok, akik követik a műsort.

- A Rádiókonyha több mint egy rádióműsor, nem csak „kibeszélek a dobozból”, hanem videókat is készítek majd. Vicces, szórakoztató, informatív videókat, képi tartalmakat szeretnénk készíteni, akár a sztárvendégekkel. 

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és ma

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Nézd meg, mivel foglalkoznak a reggeli műsor házigazdái napjainkban! 

Ezt is szeretjük