Vágó István nem szépen vált el az RTL-től: ezért ment át a TV2-höz

Vágó István 2000-től nyolc éven át vezette az RTL Klubon a Legyen Ön is milliomos! című vetélkedőt.

vágó-istván-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vágó István alakja olyannyira meghatározó volt a magyar televíziózásban, hogy a nevét még azok is ismerik, akik kicsi gyermekként nézték szüleik mellett a Legyen Ön is milliomos!-t a nappaliban. 

Bár kvízmesterként lett híres, vegyészmérnök végzettsége van, és a média világába is csak azért indult el, mert érezte, mondanivalóját meg kell osztania a világgal. 

Vágó István távozása az RTL Klubtól

Amikor 1975-ben jelentkezett a Riporter kerestetik című vetélkedőbe, meggyőződése volt, hogy soha nem fog képernyőre kerülni. Nem lett igaza. A döntő után Vitray Tamás felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. 

Vágó István 1975-ben a Riporter kerestetik versenyzőjeként.
Vágó István 1975-ben a Riporter kerestetik versenyzőjeként.
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Sokan nem tudják róla, de ő volt az egyik alapítója a TV2-nek: 1997-től itt kezdte pályafutását a kereskedelmi televíziózás világában, a rövid ideig futó Mindent vagy semmit házigazdájaként láthatták a nézők, majd innen ment át az RTL Klubhoz. Hosszú évekig volt az RTL egyik arca, a csatorna legnépszerűbb műsorvezetője.

Épp ezért 2009-ben sokakat meglepett a döntése, amikor visszatért a konkurenciához. Az év szeptemberében a Párbaj elnevezésű kvízshow-ban szerepelt a TV2-n, egy esztendővel később azonban a csatorna úgy döntött, megválik tőle.

vágó-2
Fotó: YouTube/ZSHOW time

A 73 éves tévés a ZSHOW Time YouTube-csatorna vendégeként emlékezett vissza erre az időszakra. Elárulta, ma már bánja, hogy annak idején átment a TV2-höz. Osváth Zsolt kérdésére, hogy a kirúgása után az RTL Klubtól kapott-e megkeresést, meglepő választ adott.

- Nem. Nem szépen váltam el az RTL-től az én hibámból (…) A feleségem ezt nem bocsátja meg nekem.

Annyi pénzt ajánlott a TV2, hogy menjek át, hogy nem tudtam nemet mondani. Bánom

– vallotta be az 1Kanapén adásában.

Vágó István felesége

Vágó István és csinos, szőke hajú felesége, Judit 43 éve élnek a legnagyobb harmóniában. Napjaikat manapság az idill jellemzi, a kapcsolatuk elején azonban voltak leküzdendő akadályok.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük