Ördög Nóra ezért mondott fel 9 hónapos terhesen: az RTL Klub nem volt korrekt vele szerinte
Ördög Nóra most először beszélt arról, hogy az RTL Klubnál a fizetését tekintve sem érezte megbecsülést, ami végül a felmondásához vezetett.

ordog-nora-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ördög Nórát műsorvezetőként a Kölyökklubban ismerték meg az RTL Klub nézői, és saját bevallása szerint akkor lépett szintet, amikor 2006-ban rábízták a csatorna nagyszabású táncos show-műsorának, a Szombat Esti Láznak a műsorvezetését. 

Ezt később a Csillag Születik és az X-Faktor követte. Bár az RTL Klub arca volt, úgy érezte, hiába dolgozik keményen, nem értékelik, nem ismerik el a munkáját - többek között pénzügyi szempontból sem. Az, hogy nem érezte a megbecsülést, hozzájárult ahhoz, hogy kilenc hónapos terhesen felmondott, és 2014-ben a TV2-höz szerződött - mesélte a Péntek Esti Partizán című műsorban. 

Ördög Nóra felmondásának oka az RTL Klubnál

- A nagy, egész estés show-műsorokat úgy vezettem végig, hogy hétfőtől péntekig „Margitka-üzemmódba” kapcsoltam, és dolgoztam a szerkesztőségben, szombaton meg bementem, felvettem a csillogó Náray-estélyit, lement a műsor, vasárnaptól pedig megint én voltam Margitka.

ordog-nora1
Fotó: YouTube/Péntek Esti Partizán

- Amikor először szerződést ajánlott az RTL, az volt a deal, hogy ők adnak nekem egy nagyon szép fizetést, és akkor ebbe férjen bele, hogy én szerkesztőként is dolgozom, és műsorvezetőként is. Nagyon megtisztelve éreztem magamat, hogy egyáltalán állományba kerültem, és tökre boldog voltam. Ez nagyon sokáig így is ment. De ezt a fizetést így alkudtuk ki, hogy ebben benne van a szerkesztői bérem, és az is, hogy műsort vezetek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Pár évvel később, mielőtt megszülettek a gyerekei, a kezét tördelve bement a főnökeihez, hogy már csak műsorvezetőként szeretne dolgozni, mert a szerkesztői munka már nem fér bele, és lehetséges-e, hogy emiatt ne felezzék le a fizetését. Ekkor derült ki, hogy a főnökei azt hitték, pluszpénzt kap azért, mert szerkesztőként is dolgozik. 

Ez egy tök nagy pofon volt, hogy basszus, kidolgozom a lelkemet, és egyszer csak kiderült számomra, hogy van olyan kollégám – férfi kollégám -, aki háromszor többet keres, mint én!

- És nyilván ezt nem lehet összehasonlítani, mert ott a népszerűség, az egyéniség, a tapasztalat, egy csomó minden... De mégiscsak bosszantott, hogy én mindig ott vagyok időben, mindig készen vagyok, és fizetésünk között a különbség. Lehet, még picit nagyobb is. 

ordog-nora2
Fotó: YouTube/Péntek Esti Partizán

Az újabb pofon akkor jött, miután várandós lett az első gyermekével: nyolc hónaposan is dolgozott, műsort vezetett, és egyszer csak telefonáltak a munkaügyről, hogy már réges-régen át kellett volna jelenteni, mert - mint a médiában dolgozók többsége - ekhós munkavállaló, így ahogy gyesre küldik, 50 ezer forintot fog kapni.

- Tehát kapom az éves szerződés szerinti fizetést, a következő hónaptól meg ehhez képest gyakorlatilag semmit. Arra gondoltam, hogy jó, megszületik a kisbabánk, otthon vagyok négy-öt hónapot, ennyi egyébként is el szokott telni két műsor között, tehát elképzelhető, hogy ezt még ki is lehet úgy bekkelni, mintha egyébként is két műsor között lenne ez a szokásos szünet. Erre a főnökeim válasza az volt, hogy erre neked kellett volna odafigyelned.

Ezt gyomrosként élte meg, mert szerinte elegánsan megtehették volna, hogy néha behívják a reggeli műsorba, a Fókuszban megmutatja a babaszobát, hiszen csak fél évig nem volt képernyőn, terhesen még vezette az X-Faktort, és legközelebb tavasszal bíztak rá műsort. Ezt a békát még lenyelte, mert úgy fogta fel, ő nem nézett utána a dolgoknak, de közben tudta, van olyan férfi kollégája, aki egy teljes évig nem szerepelt képernyőn, mégis ugyanúgy kapta a fizetését. 

- Aztán terhes lettem a második gyerekemmel, és tudtam, hogy ugyanez fog következni. Nem a pénzről szólt ez az egész, hanem azt éreztem, hogy ez nem méltó. És kaptam egy ajánlatot és egy olyan fajta megbecsültségérzést, ami miatt kilenc hónapos terhesen bementem, és felmondtam. 

Ördög Nóra válása

Ördög Nóra és Nánási Pál házas emberek voltak, amikor egymásba szerettek. 2018-ban, podcastjuk első részében a pár elárulta, hogy nemcsak azt a döntést hozta meg viharos gyorsasággal, hogy mindketten felrúgják az első házasságukat, mert együtt szeretnék leélni az életüket, hanem azt is, hogy összeköltöznek.

Cover-fotó: YouTube/Péntek Esti Partizán

Ezt is szeretjük