Íme, Tordai Teri színésznő lányunokája: Dorka szép, mint az anyja és a nagyanyja

Tordai Teri unokája, Horváth Lili lánya ősztől iskolás lesz.

tordai-teri-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tordai Teri 1964-ben végzett a Színművészetin, de már főiskolásként szerepet kapott Keleti Márton Esős vasárnap című filmjében, majd Makk Károly osztott rá szerepeket. A főiskola befejezése után folyamatosan filmezett, a ’60-as évek szexszimbólumává vált, tehetségére és szépségére külföldön is felfigyeltek, Terry Torday néven éveken át a német nyelvterület legnépszerűbb sztárjai közé tartozott. 

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő egyetlen lánya követte a pályán: Horváth Lilit 2002-ben tüntették ki Jászai Mari-díjjal. Idegsebész-főorvos férjétől három gyermeke született: a mindjárt 16 éves Ádám és a 13 esztendős Áron után 2015 januárjában egy kislánynak, Dóra Lilinek adott életet. 

Tordai Teri unokája

Horváth Lilinek sűrű nyara volt, gyermektábort tartott, szabadtéri színházban játszott, szinkronizált, de az ősz sem lesz kevésbé mozgalmas: legkisebb gyermeke iskolás lesz, és szeptember végén filmet kezd forgatni, a casting után megkapta a Hadik című kosztümös történelmi kalandfilmben Mária Terézia szerepét. 

horvath-lili-lanya
Fotó: Facebook/Nyár21

- Jól állunk az iskolakezdéssel. Dorkának most készült el az új, nagylányos szobája, galériás ággyal, ami alá elfér az íróasztal. Kicsit szelektáltunk a plüssállatai között, hogy legyen helyük a tanszereknek is. Az első iskolatáskáját már meg is vettük - mesélte a 45 éves sztár a Duna Televízió délelőtti magazinműsorában, ahol tündéri lányával szerepelt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- A fiúk már nagyok, Dorka iskolakezdése számomra azért plusz izgalom, mert nem hagyományos iskolába megy, mint a bátyjai, hanem a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában kezdi meg az első osztályt szeptemberben. Felvételi alapján került be, ez számomra is egy új intézmény, nekem is új lesz, hogyan vezetik rá a zene- és hangszertanulásra.

tordai-teri-unokaja
Fotó: Duna Televízió/Nyár21

- Hangszert majd harmadiktól választanak, előtte csak ismerkednek velük, a pedagógusok az első néhány tanévben felmérik az érdeklődésüket és a képességeiket. Az biztos, hogy Dorka nagyon szeret énekelni - árulta el a színésznő a NYÁR 21 című műsorban.

A filmforgatás mellett Horváth Lili ősztől színházi darabokban is látható lesz, az első a 79 éves édesanyjával, Tordai Terivel közösen játszott előadás, a Nőkből is megárt… 

Rátonyi Róbert unokája

A legendás színész gyermekei is művészi pályát választottak: lánya, Rátonyi Hajni színésznő, fia, Rátonyi Róbert zongoraművész, hangszerelő, zeneszerző. Az utóbbi lánya, Laura is örökölte a zene iránti fogékonyságot, valamint nagyanyja, Rátonyi Róbertné Németh Margit kifinomult szépségét is. 

Cover-fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

Ezt is szeretjük