Habsburg Ottó szép, szőke unokái: Zsófia és Ildikó már egyetemisták

Habsburg Ottó unokái, Habsburg György lányai, Zsófia és Ildikó számára a nagyapjuk példakép is volt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ritka alkalom, amikor Habsburg György teljes családja a sóskúti birtokon tartózkodik, a családfő ugyanis márciusban lépett hivatalba Magyarország párizsi nagyköveteként, és két idősebb gyermeke külföldi egyetemet választott.  Az utolsó magyar király, IV. Károly fiát, a 2011-ben elhunyt Habsburg Ottót, az utolsó Habsburg-trónörököst kisebbik fia, Habsburg György három unokával ajándékozta meg. 

Eilika oldenburgi hercegnőt 1997-ben vette feleségül a budapesti Szent István-bazilikában. Habsburg-Lothringen Zsófia Mária 2001 januárjában, Habsburg-Lothringen Ildikó Mária 2002 júniusában született, öccsük, Károly Konstantin 2004 júliusában.

Habsburg Ottó lányunokái, Zsófia és Ildikó 

Zsófia 2020 szeptembere óta tanul Madridban nemzetközi kapcsolatokat, Ildikó pedig szeptembertől szintén Spanyolországban, de a Kasztíliában található Segoviában lesz joghallgató egyetemista. A Fókuszban azt mesélték, mindig sokat látogattak Spanyolországba, ahol sok családtagjuk él, többek között az édesapjuk két nővére, így szoros a kötődés az országgal, az édesapjuk is beszél spanyolul.  

Habsburg Ottó Sóskúton 2004. augusztus 18-án.
Habsburg Ottó Sóskúton 2004. augusztus 18-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Volt idő, amikor Habsburg Györgyék harminchárman voltak unokatestvérek. Főként Európában, de más kontinenseken is élnek családtagok, azt mondta az RTL Klub műsorában, hogy szállodára ritkán van szükségük, ha külföldre utaznak. Gyerekei hálásak a szerintük átlagos gyermekkorukért, ami nem ütött el a többi, velük egykorúétól: óvodába, iskolába jártak, sportoltak és játszottak. Különbség, hogy sok rendezvényre jártak az édesapjukkal, és több nyelvet beszélnek az átlagnál.  

- Két nyelven nőttünk fel, magyarul és németül, aztán nagyon korán hozzájuk jött az angol. A testvéreim franciául, én spanyolul tanultam, de már Ildikó is beszél spanyolul, én pedig elkezdtem a franciát - osztotta meg a nézőkkel Zsófia az RTL Klub műsorában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

- Az egyik legnagyobb példaképem a nagyapám, Ottó volt. Ő mutatta meg, mi a szerepe a családnak a 21. században, amikor már nincsen monarchia. Hogyan lehet képviselni a családot, és mi a mai szerepünk: az, hogy mutassuk meg a világnak, hogy még léteznek Habsburgok - vette át a szót Ildikó.

- Szerintem mind a hárman úgy emlékezünk rá, mint egy átlagos nagyapára. Velünk mindig magyarul beszélt, sokat játszottunk együtt, többször volt itt Sóskúton, és mi is nagyon sokszor mentünk látogatni Németországba. Maga a fontossága és a politikai szerepe egy tízévesnek, egy nyolcévesnek, egy hatévesnek nem nagyon volt meg, de persze utána megtanulja az ember. Szerintem jó is, hogy mi csak úgy emlékszünk rá, mint a nagyapánkra - tette hozzá Zsófia.  

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen nagyok már Habsburg Ottó unokái, Habsburg György lányai, Zsófia és Ildikó.

Ezt is szeretjük