A 80-as évek magyar topmodellje ezért lehetett öngyilkos: megszólaltak híres kolléganői
Egykori modell kolléganői úgy látták, Szőnyi Ildikó élete az utóbbi években nem úgy alakult, ahogy szerette volna.

Tegnap délután derült ki, hogy Szőnyi Ildikó, a nyolcvanas évek topmodellje volt az, aki vasárnap késő este Győr és Nyúl között egy személyvonat elé hajtott autójával a vasúti átjárójában. Életét a mentők már nem tudták megmenteni. 

Az 54 éves manöken öngyilkossága megrázta egykori kolléganőit is, akik látták, hogy az utóbbi években hullámvölgybe került az élete, de azt nem gondolták volna, hogy véget vet az életének. 

Szőnyi Ildikó öngyilkossága

Szőnyi Ildikó 17 évesen vett részt az első fotózásán, a nyolcvanas évek keresett modellje és manökenje volt, fürdőruha- és fehérnemű-fotózásokon, divatbemutatón vett részt, fotózták kártyanaptárra, katalógusba, magazinokba, így szerepelt az Ország-világ címlapján, az Ez a Divat vagy a Pulli magazinban is. Olyan nagy márkák modellje volt, mint az Ofotért vagy Orion. A kilencvenes években külföldön is dolgozott. 

szonyi-ildiko2
Fotó: Pesti műsor

Egy ismert divatfotóssal házasodott össze, két gyermekük született. 15 évig dolgozott a modellszakmában, majd sminkesként folytatta tovább. Pár évvel ezelőtt szeretett volna ismét modellként tevékenykedni, de nem sikerült a visszatérése, emellett a házassága is tönkrement. 

- Azt látta, hogy a korosztálybeli egykori kolléganői is dolgoznak, sőt, egyre nagyobb kereslet van rájuk, így ő is meg akarta vetni újra a lábát. Tele volt tervvel és életszeretettel. Gyönyörű nő volt, jókedvű, vidám, de aztán, ahogy később láttam, nem sikerült neki a nagy áttörés - mesélte a Blikknek Marjai Judit, aki a nyolcvanas években volt keresett modell, majd átállt a kamera másik oldalára, Szőnyi Ildikót is megkereste pár éve, hogy készítsen róla fotókat. 

Rába Tímea is jóban volt vele, ha találkoztak, nagyokat beszélgettek. 

- Ildikó tényleg nagyon szép nő volt, hihetetlen jó stílusérzékkel és ízléssel rendelkezett, áradt belőle a harmónia. Ám ha valakinek nincs kapcsolatrendszere, szinte semmi esélye. (…) Az utóbbi években megtörte a sors, nehéz volt számára, hogy nem úgy alakult az élete, ahogy szerette volna. 

Szőnyi Ildikó egy betegséggel is küzdött, a Facebook-oldalára azt írta, húsz kilót fogyott. Egy neve elhallgatását kérő informátor azt mesélte a lapnak, nem tudta feldolgozni, hogy tönkrement a házassága, a fiaival is eltávolodtak egymástól, egy ingatlan adásvételével kapcsolatban is problémák is nehezítették a mindennapjait. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük