"Néha még szoptatok!" - mesélte Szinetár Dóra 4 évvel kisfia születése után

Szinetár Dóra élvezte mindhárom várandósságát és a szülést is, és azt is elárulta, hogy néha még szoptatja gyermekét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szintár Dóra háromgyerekes édesanyaként patchworkcsaládban él, ami néha konfliktusokat okoz, de már megtanulta azokat kezelni. Leginkább kibeszéli azokat, és ezt többnyire a férjével, Makranczi Zalánnal teszi, akivel összeillő párost alkotnak. 

A közös gyermekük miatt nincs közöttük súrlódás, azt inkább az előző kapcsolataikból született gyermekek helyzete okozza, de a színésznő szerint ez más családoknál is előfordul. 

Szinetár Dóra néha még szoptat

- Minden gyerekkel van probléma, és amikor olyannal adódik, akinek az egyik szülője egy másik lakásban gondol valami tök mást az életről, mint mi, az nehéz - mesélte a Hot! magazinnak

szinetar-dora1
Fotó: RTL Klub/Reggeli

A 44 éves sztár tíz év különbséggel adott életet három gyermekének: húszéves volt, amikor megszületett Marci fia, 31 esztendős, amikor Zorka lánya napvilágot látott, és 40, amikor 2017 szeptemberében a világra jött Benjámin. A hetilapnak azt mondta, nagyjából tízévenként érezte, hogy a gyermeke már tudja nélkülözni az intenzív társaságát, ő maga pedig addigra töltődött fel annyi energiával, hogy gondoskodjon egy újabb kisgyermekről. 

- Rossz belegondolni, hogy előfordulhat, hogy sosem fogok már szülni, szoptatni. Imádtam szülni, várandósnak lenni! Néha még szoptatok. Vannak olyan esték, amikor Benji olvasás után közli, hogy "Anya, cici, utolsó!" Mindezt felemelt mutatóujjal - attól végem van, és akkor kap egy picit. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem Szinetár Dóra az egyetlen, aki nyíltan beszélt arról, hogy az általánosnál hosszabb ideig szoptatja gyermekét: Horváth Éva 2019-ben beszélt arról, hogy a kisfia húsz hónaposan még anyatejet kap, Som-Balogh Edina színésznő pedig 2015-ben mesélt arról, hogy szoptatja két és fél éves fiát. 

- Sokat olvastam erről a témáról, végül azt a döntést hoztam meg, hogy Noel és én tudjuk, mi a legjobb neki. Ha nálam keres menedéket, kicsit szopizik - ez általában két perc, nem több -, utána boldogabban megy tovább, mosolyog, minden félelme elmúlik. Nem kínálgatom, de ha odajön, megszoptatom. Két és fél - három éves kor között bekövetkezik a természetes leválás, majd Noelnél is szép lassan bekövetkezik - mondta akkor a Barátok közt egykori sztárja.

szinetar-dora2
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Szinetár Dóra és szintén színművész férje úgy döntöttek, nem mutogatják a kisfiuk arcát, de a lapnak azt elárulta, hogy Benji jól van, csak a genetikai lelete írja azt, hogy más, mint a többi kisgyerek. 

- Vannak készségei, amikben már most előrébb jár másoknál - van, amiben kicsit le van maradva. Az előbbinek örülünk, az utóbbit fejlesztjük. De nem azért, hogy majd meg tudjon felelni egy általános gyerekképnek, hanem hogy boldog felnőtt lehessen, és megélhesse azt, akinek ide érkezett.  

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán

2012 nyarán a Mizantróp című előadás próbáin találkoztak, a kölcsönös vonzalom rögtön kialakult. A szimpátia szerelemmé nőtt, ami szépen, fokozatosan haladt előre. Megtörtént az összebútorozás, a lánykérés, majd 2015-ben egy júniusi esküvőn fogadtak egymásnak örök hűséget. Közös gyermekük a házasság második évében született meg.

Ezt is szeretjük