Szinetár Dóra szoptatós fotót posztolt 2 és fél éves kisfiával - Elhalmozták pozitív kommentekkel
Szinetár Dóra Instagram-oldalán hívta fel a figyelmet a szoptatás fontosságára.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinetár Dóra nagyon fontosnak tartja, hogy közszereplőként beszéljen a szoptatás fontosságáról. Olyan fotót posztolt Instagram-oldalára, amelyen éppen szoptatja két és fél éves kisfiát, Benjit.

A népszerű színésznő az UNICEF Magyarország jószolgálati nagyköveteként már számos alkalommal felszólalt a témában, 2018 augusztusában részt vett a Fotózás a szoptatás szabadságáért címre keresztelt kampányukban, melynek során több hazai hírességgel karöltve álltak ki a szoptatás mellett. 

Szinetár Dóra szívügye a szoptatás témaköre

- Sokan sokfélék vagyunk, más az ingerküszöbünk, a szoptatás látványa egyeseket zavarba hoz. Úgy gondolom, ha elfogadást és megértést szeretnénk kiváltani az emberekből, nem szabad szélsőséges dolgokkal rájuk rontani, hiába van jogunk adott esetben például a szabad szoptatáshoz - nyilatkozta akkor a 43 éves színésznő. 

Szinetár Dóra a kampányban azt mondta, a fotókkal és az akcióval azt is meg kívánták mutatni, hogy úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, akár nyilvános helyen is, hogy az senkinek az érzékenységét ne zavarja.

- Nagyon fontosnak gondolom, hogy ha valaki szeretné szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg tudja tenni, akkor ne kelljen erről lemondania mások prűdsége miatt, ugyanis a szoptatás az egyik legcsodálatosabb ajándék Anya és kisbabája közt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

28 hónapja... ma már csak egy-kétszer naponta. Alváshoz. Kettesben. Összebújva. Ez csak a miénk. ♥️👶🏼😍 #szoptatnijó #szoptatnifontos #kötődés #osszebujas #kicsifiam #benjibabám #anyatej #anyatejestáplálás #azelefántmegfigyel update: közszereplőként nem csak a saját szórakoztatásomra osztok meg képeket, hanem szeretnék az emberekkel megosztani gondolatokat, amik számomra fontosak. Az UNICEF Magyarország jószolgálati nagyköveteként pedig kiemelt fontosságúnak tartom felhívni a figyelmet a szoptatás fontosságára. Ezen kívül valóban van lehetősége elhagyni az oldalt mindenkinek, aki az itt megosztott tartalmat nem találja szimpatikusnak. #türelmemvégtelen #voltgyerekszobám

Szinetár Dóra Official (@szinetardora) által megosztott bejegyzés,

Valóban nagyon fontos, hogy folyamatosan napirenden maradjon a téma, hiszen a fejlődő országokban évente több mint 800 000 öt éven aluli gyermek és 20 000 anya halála lenne megelőzhető, ha a gyermekeket kétéves korukig szoptatnák az édesanyák.

Szinetár Dóra legújabb képével is a szoptatás fontosságát kívánta hangsúlyozni. Meghittek és bensőségesek azok az összebújós pillanatok, amikor 28 hónapos kisfiát alvás előtt, napi egy-két alkalommal szoptatja. A követői körében nagy népszerűségnek örvend a poszt, rengetegen osztották meg saját történetüket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Még mindig vannak, akik úgy gondolhatják, hogy még napjainkban is kényes téma a szoptatás, kiteszi magát a támadásoknak az, aki ilyen fotót oszt meg, de erre rácáfolt a rengeteg pozitív hozzászólás a kép alatt.  

"Mi még csak 19 hónapnál tartunk, de ha eszembe jut, hogy lesz majd egy utolsó szoptatás azonnal bőgni kezdek" - írta Farkasházi Réka színésznő-énekesnő, aki szintén három gyermek édesanyja. 

"Fontos anyatejjel táplálni! Régen mindkét gyerekem 13 hónapos és 3 éves koráig szopizott." 

"Lucusomat 4 és fél éves koráig szoptattam! Isteni csoda! Anya+gyermek lelki kapcsolat legjobb erősítője többek közt"

"De klassz! Mi is 27 hónapja, de napi többször is, csak bölcsi időben nem szopizik" - olvasható a kommentek között. 

Magyar sztárok, akik szerint fontos a szoptatás

Fotókon olyan hazai sztárok, akik az elmúlt időben saját, szoptatás közben készült fotójukkal álltak ki az anyatejes táplálás mellett!

Ezt is szeretjük