Szinetár Dóra először beszélt a vetéléseiről: háromszor végződött így a terhessége
Szinetár Dóra szerint, akinek volt már vetélése, másképp áll a gyermekvállaláshoz.

szinetar-dora-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magzat jogilag embernek számít, vagy sem? És ha igen, akkor mikortól kezdve? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegetett a műsorvezető és a meghívott vendégek az OzoneTV Észak-Dél című műsorában, ahol tabuk nélkül beszélgettek az abortuszról. 

Az egyik vendég Szinetár Dóra volt, aki kapott hideget-meleget, amikor harmadik gyermeke születése után kiállt a nagy nyilvánosság elé azzal, hogy az orvosok 2017 szeptemberében született Benjáminnál Down-szindrómát diagnosztizáltak. Voltak, akik szerint el kellett volna vetetnie, míg mások helyeselték a döntést, amit férjével hoztak.  

Szinetár Dóra háromszor elvetélt

A színésznő a műsorban először beszélt arról, hogy az előző két házasságában volt három spontán abortusza, vagyis vetélése: gyereket szeretett volna, három esetben meg is fogant, de a 8-9. héten elment a baba.  

szinetar-dora1
Fotó: OzoneTV/Észak-Dél

- Vagy nem volt szívhang, vagy felszívódott. Aki nem tudja, annak elmondom, hogy a spontán abortusz után ugyanúgy kell végezni egy tisztítási küretet - azt hiszem, így hívják -, ki kell tisztítani a nő méhét, tehát, ami ott marad egy terhességből, azt eltávolítják. Háromszor éltem végig azt, hogy ott voltam a szülészet-nőgyógyászaton, és mivel nem volt más lehetőség, ezért befektettek arra az egy éjszakára egy olyan ágyba, aminek a végében ott volt a kiságy, ami a gyereknek lenne a helye, de én azért voltam ott, mert nekem valamilyen okból kifolyólag elment a gyerekem. 

A történteket magában idővel helyre tudta tenni, ugyanakkor szerinte az, aki ilyen módon veszített már el egy gyermeket, egészen másképp gondolkodik, amikor babát akar. 

- Nekem tulajdonképpen könnyebb volt azt mondani, hogy tőlem senki el nem veszi a gyerekemet, akármi lesz, mert ezt megéltem - háromszor.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Kétgyerekes anyaként a harmadik férjével, Makranczi Zalánnal, akinek előző kapcsolatából született egy fia, szerettek volna közös gyermeket is. 

- Voltam többdimenziós ultrahangon, épp csak a baba illatát nem éreztem, és voltunk szívultrahangon is. Tulajdonképpen minden olyasmit láttunk, ami az én mércém szerint beletartozik abba, hogy ez egy gyerek: van keze, lába, feje, működik a szíve. Ezenkívül majd lesz valami. Én így gondolkodtam. 

szinetar-dora2
Fotó: OzoneTV/Észak-Dél

A kötelező szűrővizsgálatokat megcsináltuk, de egyéb olyan vizsgálatokat, amik lehetőséget adnak arra, hogy megállapítsák, esetleg lehet, hogy ha majd megszületik a gyereked, lehet, hogy lesz valami baja. Mert azt senki nem mondja semmilyen szűrésnél, hogy ez a gyerek egyévesen tuti meg fog halni.

Ismerek olyan embert, akire azt mondták az anyaméhben, hogy "Á, kuka!"

Most huszonvalahány éves, színésznő lett, Szalay Kriszta lánya - osztotta meg a nézőkkel a 44 éves sztár.

Szinetár Dóra fiai

A 44 éves sztár elsőszülött gyermekéről évente posztol egy-két fotót, míg a középső és legkisebb gyermeke arcát nem mutatja meg a közösségi oldalán. Ennek oka az, hogy Marci már nagykorú, el tudja dönteni, mivel jár a szereplés, és ennek tudatában engedi-e édesanyjának, hogy képet mutasson róla. 

Ezt is szeretjük