Emlékszel a Spáh ikrekre? A Família Kft. gyerekszereplői 30 év alatt ennyit változtak
Csonka András tette közzé azt a fotót, amelyen újra összeálltak a Família Kft. sztárjai.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szituációs komédia világszerte az egyik legkedveltebb tévés műfaj. Az emberek imádnak leülni a kényelmes foteljeikbe, és könnyesre nevetni magukat az általában 20-30 perces könnyed, vicces sorozatok részein.

Hazánkban a Família Kft. volt a sitcomok legelső képviselője. A szériát 1991 októberében tűzte először műsorára a Magyar Televízió. A Szép és Kövér család ügyes-bajos hétköznapjait bemutató sztori rögtön belopta magát a hazai közönség szívébe. Egy idő után a vasárnap esték elengedhetetlen részévé és a hétfői munkanap legfőbb beszédtémájává vált a történet.

Így néznek ki ma a Família Kft. gyerekszereplői

Mindenkinek megvolt a maga kedvenc figurája. Akadtak, akiknek Esztergályos Cecília Ágicája volt a favorit, mások Dzsupin Ibolya Kövér Hajnalkájáért vagy Csonka András Picijéért rajongtak. A rosszcsont Szép ikreknek is hatalmas rajongótábora volt, Misi és Ricsi szintén igazi közönségkedvencnek számítottak.

A két kópét Spáh Károly és Dávid keltette életre, akik ugyan nem mentek messzire a televíziózás és filmezés világától - Spáh Károlyból operatőr, Dávidból rendező lett -, csak ritkán mutatják meg magukat a nagyközönségnek. Sok rajongó épp emiatt bújt ki a bőréből örömében, amikor meglátta Csonka András friss fotóját, amely a Família Kft. színészeinek újraegyesülését örökítette meg.

A felvételen az ikrek is szerepeltek, akik természetesen rengeteget változtak az elmúlt harminc évben, felnőtt, negyvenéves férfiak lettek belőlük. A hosszú hajat és szakállat növesztett Spáh Dávid már családapának mondhatja magát, bár testvéréhez hasonlóan ő sem szokott sokat szerepelni a médiában, tavaly beengedte a TV2 #maradjotthon című műsorának nézőit az otthonába. Megmutatta, hogy teltek a hétköznapjai feleségével és három gyermekével a karanténban. Ezúttal is láthattuk mellette az egyik gyerkőcét, tündéri volt, ahogy átkarolta egyetlen lányát, Lujzát.

csonka spáh ikrek
Fotó: Facebook/Csonka András

Az ikreken kívül Esztergályos Cecília, Dzsupin Ibolya, Csonka András és a Mónikát alakító Sir Kati is beállt a csoportképre. A két egykori gyereksztárral ellentétben a szereplőgárda tagjai zömmel ma is láthatóak a televízióban. Esztergályos Cecília gyakori vendég a különböző talk-show-kban, míg Csonka András a Life TV Ébredj velünk! című reggeli műsorának házigazdájaként tűnik fel a képernyőn. Dzsupin Ibolya sem távolodott el a sorozatgyártás világától, vele legutóbb a Keresztanyuban találkozhattak a rajongók.

A felvétel rengeteg kommentelőben nosztalgikus hangulatot keltett. Volt olyan hozzászóló is, akiben felmerült az ötlet, milyen jó lenne, ha a Jóbarátokhoz hasonlóan a Família Kft. alkotói is készítenének egy olyan különkiadást, amiben megnézhetnénk, mi történt kedvenceinkkel az elmúlt három évtizedben. 

A Barátok közt tiniszereplői akkor és most

Az 1998 októberében elindult Barátok közt fiatal alapszereplőire a mai napig emlékeznek az RTL Klub nézői. Berényi Ákos, Hoffer Misi és Eszter vagy Kertész Géza és Mónika neve hallatán mindenkinek beugrik egy-egy arc. Képeken mutatjuk, mennyit változtak megformálóik az elmúlt években.

Ezt is szeretjük