Rába Tímea bikiniben mutatta meg, mennyire lefogyott: 14 kilót adott le egy év alatt

Miután fény derült arra, hogy inzulinrezisztenciával küzd, Rába Tímea egy év alatt 14 kilót fogyott.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rába Tímea július közepén árulta el a Reggeliben, hogy YouTube-csatornát indít, amin őt érdeklő témákkal foglalkozik. Olyan betegségekről is szó lesz, amik őt érintik, így a migrén vagy az inzulinrezisztencia. 

Az utóbbi az oka, hogy a közelmúltban sokat hízott, és amíg fény nem derült a betegségre, bárhogy próbálkozott, nem sikerült leadnia a súlyfelesleget. 

Rába Tímea bikiniben mutatta meg, mennyit fogyott

Az egzotikus szépségű Rába Tímeát az 1991-es Miss Hungary szépségverseny második helyezettjeként ismerte és szerette meg az ország. Később modellként és színésznőként is kipróbálta magát, de számára mindig is családja állt az első helyen. 

Rába Tímea 2020 júliusában a Reggeliben Ninával és Noellel.
Rába Tímea 2020 júliusában a Reggeliben Ninával és Noellel.
Fotó: Facebook/Reggeli

Nagyobbik fia, Márk 2017-ben egy unokával is megajándékozta édesanyját. Két kisebbik gyermeke édesapja Tóbiás József politikus. A 18 éves Nina az édesanyja szépségét örökölte, modellként szépen építi karrierjét, de a tanulást sem hanyagolja el. A 2008-ban született Noel kruppbetegsége miatt költözött a család 2018-ban Tenerifére. 2020 nyarán, amikor hazalátogattak, úgy döntöttek, részben a szigeten hozott szigorú karanténintézkedéseket megtapasztalva nem mennek vissza. Szerencsére Noelnek csak allergiagyógyszert kell itthon szednie, és az orvos szerint kinövi majd a kruppot.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kamasz fiú egészsége javult az elmúlt években, Rába Tímea viszont azt tapasztalta, hogy hiába mozog rendszeresen, figyel oda a táplálkozásra, egyre hízik, és nem segít a drága étrend, sem az edzésterv, sem a "csodaszerek". Az RTL Klub reggeli műsorában azt mondta, miután kiderült a probléma oka, hogy inzulinrezisztenciával küzd, tenni is tud azért, hogy az egészségét helyre tegye, és már látja a fényt az alagút végén. Az 51 éves sztár most a közösségi oldalán osztotta meg, hogy egy év alatt sikerült 14 kilót fogynia. 

"Folyamatosan híztam, hiába a mozgás, az odafigyelés a táplálkozásra, ami már odáig fajult, hogy enni sem akartam, mert ha ettem, folyamatos lelkiismeret furdalás gyötört. Nőtt a hasam, a derekam és a karom egyre vastagabb lett. Azért írom ezt le Nektek, mert segíteni szeretnék azoknak, akik hasonló problémával küzdenek. A túlsúlyom miatt állandóan rosszul éreztem magam, csak bő ruhákba jártam, nem szívesen mentem sehova, önbizalom nulla. Elkeseredett voltam és csalódott.

Amikor már nagyon mélyen voltam, Mariann barátnőm, ajánlott nekem egy belgyógyászt, aki egy terheléses cukor vizsgálatot javasolt. Itt kiderült, hogy cukor intoleranciám és inzulinrezisztenciám van, ami gyógyszeres kezelést, teljes étrendváltást, és speciális mozgást igényel. Ez a betegség a cukoranyagcsere betegsége" - osztotta meg követőivel a Facebook-oldalán.

Rába Tímea néhány tipikus tünetet is felsorolt, ilyen a meddőség és a túlsúly (azon belül is az alma típusú elhízás), az úszógumiszerű zsírpárnák megjelenése. Figyelmeztető jel lehet a depresszió, a hajhullás, a belső nyugtalanság és az alvászavar is. Ha valaki ezeket észleli magát, a divatos fogyókúrás szerek használata helyett inkább keressen fel endokrinológust.

"Én már jó úton haladok, elkezdtem újraépíteni magam, a lelkem is lassan szárnya kap. Tanulom újra szeretni magam (bár ezzel mindig gondjaim voltak), akarom hinni, hogy mindenre képes vagyok. Igyekszem nyitottan, kitárt karokkal fogadni az élet minden egyes pillanatát. Próbálom az önbizalmamat is felépíteni és a helyére tenni!" - vallotta be követőinek. 

Rába Tímea lánya 18 éves lett

Tóbiás Nina az édesanyja különleges szépségét örökölte, nem véletlen, hogy már évekkel ezelőtt felfedezte a szépségipar, számos modellmunkája volt, de egyelőre a tanulás az első. A tanulmányait sosem hanyagolta el, több nyelven beszél, mindenképpen egyetemre szeretne menni, és már most biztosan tudja, hogy több lábon szeretne állni.

Ezt is szeretjük