9 év után vége – Búcsúzik a köztévé egyik legsikeresebb műsora
Az MTVA nem kér 10. évadot az On The Spotból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A köztévé elköszönt az On The Spot című dokumentum sorozattól és annak készítőitől, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. hétfő este közleményt adott ki arról, hogy úgy látják, egy kis szünetre van szükség a közeljövőben nem lesz látható Cseke Eszter és S. Takács András sorozata. Megköszönték az eddigi együttműködést és a közösen létrehozott évadokat, az alkotóknak pedig sok sikert kívánnak. Az MTVA nem kér 10. évadot az On The Spotból.

"Az évek során az On the spot stábja mindvégig saját tematikájuk, saját ötleteik megvalósításán dolgozott, a megrendelő soha semmilyen formában nem korlátozta alkotói szabadságukat. Sőt, igyekezett mind gyártási, mind tartalmi oldalról minden lehetőséget biztosítani. Most, a 10. évad előtt egy korszak lezárul. Az On the spot stábja – szándéka szerint –folytatta volna az együttműködést, a megrendelők azonban idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek, aminek remélt eredményeként - esetleges visszatérést követően - ismét közönségcsalogató programmá válhat a Cseke-S. Takács alkotópáros mozija" – olvasható a közleményben.

A magyar közmédia a dokumentum-sorozatra szánt forrását a következő egy-két évadban egy más tematikájú sorozatra kívánja fordítani, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik – írja a 444.

on-the-spot2
Fotó: Médiaklikk

Cseke Eszter és S. Takács András Prima Primissima és Pulitzer Emlékdíjat kaptak sorozatukért, amely a hazai és a nemzetközi sajtó elismerését is kivívta. 2013-ban munkájukért az 53. Monte-Carlói Televíziós Fesztiválon Albert hercegtől vehették át a legfontosabb európai elismerést, amit tévéműsor kaphat, az Arany Nimfát.

Burmai riportjukért az Európa Tanácstól 2011-ben Press Freedom Awardot kaptak, amazóniai filmjük 2015-ben Ezüst Medált nyert az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében. 

S. Takács András 2014-ben felkerült a Forbes magazin magyar kiadásának első sikerlistájára, amely a 30 legsikeresebb 30 alatti magyart mutatta be. Két évvel később az amerikai Forbes magazin sikerlistáján is szerepelt, mint a 30 legkiemelkedőbb 30 alatti európai médiaszemélyiségek egyike. Cseke Eszterrel együtt a 10 nemzetközileg legismertebb magyar közé választották a szintén a Forbes magazin által publikált Bridge Budapest toplistán, amely külföldi újságírók megkérdezésével rangsorolta az élő magyar hírességeket.

Cseke Eszter és S. Takács András hétfői posztjuk szerint New Yorkba repült, hogy részt vegyenek az INPUT fesztiválon, ahol az idén az On The Spot is bekerült a világ legjobb közszolgálati tv-műsorai közé.

Az On The Spot alkotópárosa a sajtóból értesült arról, hogy a köztévé nem tart már igényt a műsorukra. 

Ezt is szeretjük