"Kicsapja a mellét, és nekiáll szoptatni" - Az RTL Klub műsorában nagy vita robbant ki
A hazai sztárok véleménye is megoszlik a nyilvános szoptatásról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újra központi szerepet foglal el a külföldi és a hazai hírek között is a nyilvános szoptatás kérdése. Ferenc pápa múlt héten és kereken egy évvel ezelőtt is arra buzdította az anyákat, hogy, ha éhes a gyermekük, a templomban - akár a Sixtus-kápolnában - is szoptassák meg őket, mert ők a legfontosabbak. Szerda reggel az RTL Klub című műsorában két sztáranyuka, Bárdosi Ildi és Sándor Orsi mondta el véleményét Peller Anna műsorvezetőnek, a Facebookon pedig komoly viták alakultak ki. 

- Azt a szót, hogy nyilvános, soha nem tudtam ebben az esetben hova tenni. Ha az a nyilvános szoptatás, hogy leülök az áruház közepén, előkapom a jobb mellemet, és rácuppantom a gyerekem, akkor ez tőlem távol áll. De az, hogy bárhova megyek, keresek egy helyet, amikor éhes, és rögtön megszoptatom, e mellé kiállok. De nem tudnám bárhol megtenni úgy, hogy még csak le sem takarom magam - fejtette ki véleményét Bárdosi Ildi

Bárdosi Sanyi felesége szerint mindig azok háborodnak fel leginkább, akiknek nincs gyermekük. Szerinte azért, mert nem értik, hogy ez nem a mellről szól: a gyerek éhes, ennie kell. 

- Én is úgy gondolom, hogy, ha a gyerek éhes, akkor enni kell, de ott, ahol mások is látják, nem ciciből. Én elvittem az anyatejet, a tápot, és megetettem. Az én gyerekem soha nem sírt az éhségtől, de én még a szűk család előtt sem szoptattam: anyukám, anyósom, a férjem, és itt kifújt, még az édesapám sem látott szoptatni. Én egyébként azért is nem szoptattam sokáig őket, mert tíz hónap van közöttük. Három hónapos volt a kisfiam, amikor terhes lettem a kisöccsével - mesélte Sándor Orsi műsorvezető. 

Míg Bárdosi Ildi igény szerint szoptat, Sándor Orsi azt mondta, ő ennek nem híve, szerinte nem jó, ha a gyerek diktál, és egy bizonyos koron túl úgy gondolja, már nem kellene a gyerekeket szoptatni. 

- Van egy rendszer, ami szerint etetem a gyereket. Nyilván nemcsak azért sír, mert éhes, hanem lehet, fáj a hasa, mert nem emésztette meg az ételt. Ha ebben az esetben ráetetsz, akkor nagyobb bajt is csinálhatsz. Én akkor csodálkozok, amikor egy járó és beszélő gyereket valaki mellre vesz - mondta. 

A téma a Reggeli Facebook-oldalán is élénk vitákat generált. Voltak, akik szerint egy anya addig szoptasson, amíg jónak érzi, míg mások szerint Orsinak van igaza, csak ezt kevesen merik kimondani.

A nyilvános szoptatás téma volt a FEM3 Micsoda Nők! című műsorának hétfői és a TV2 Mokkájának keddi adásában is. Trokán Anna közölte:

Nem arról van szó, hogy magamat mutogatom, hanem megetetem a gyerekemet, ahogy te a metrón megeszed a pogácsát. 

Nézd meg képes összeállításunkban a hazai sztárokat, kinek mi a véleménye a nyilvános szoptatásról. 

Ezt is szeretjük