Ott kell hagyniuk mindent, ami fontos nekik! Szívszorító, amit a magyar tévések filmre vettek
A részletek
Díjat nyert az On the Spot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 35 éves Cseke Eszter és munkatársa, S. Takács András rangos díjat nyertek az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyén amazóniai filmjükkel.

Mindketten az On the Spot riportfilmsorozat újságírói 2009 óta. Gázai riportfilmjük 2013-ban Arany Nimfa-díjat kapott Monte-Carlóban. 

Silver Plaque-díjat nyert az On the Spot

Cseke Eszter és S. Takács András még a tavalyi labdarúgó-világbajnokság ideje alatt forgatott Brazíliában, egy olyan esőerdei törzzsel, akiknek el kell hagyniuk szülőföldjüket, és mindent, ami fontos nekik, mert megépül a Belo Monte-gát.

Ezért a munkáért Silver Plaque-díjat vehettek át a filmfesztiválon.

A xikrin tözs viszontagságairól szóló filmet nemcsak a hazai közönség láthatta, az Al Jazeera America megrendelte ugyanis az On the Spottól a riport rövid változatát, amelyet aztán az amerikai közönséggel is megismertettek.

Magyarországon a nézők Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól pont ezt a filmet láthatták utoljára, méghozzá a világbajnokság döntőjének másnapján.

Az alkotópáros ősszel jelentkezik majd az On the Spot hetedik évadával, amit a Duna TV-n fognak adni.

Az amazóniai film nemcsak Chicagóban volt nagy siker, korábban egy moszkvai filmfesztiválon is díjazott lett a civil társadalom kategóriában.

Az Egyesült Államokban megrendezett fesztiválon egyébként más magyarokat is díjaztak, az intézményi arculattal foglalkozó imázsfilmek közül a Zeneakadémia A Lisztérium - ahol a zene él című videója bizonyult a legjobbnak, és megkapta a Silver Hugo-díjat.

Fotók: Tony Barson

Ezt is szeretjük