Tarolt a magyar film a Karlovy Vary filmfesztiválon! Három díjat is kapott
Pálfi György Szabadesés című filmje három díjat kapott az este.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Három díjat nyert a Pálfi György rendezte Szabadesés a 49. alkalommal megrendezett Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon. Az elismeréseket szombat este adták át a csehországi fürdővárosban.

Pálfi György a zárógálán személyesen vette át a legjobb rendező díját és a zsűri különdíját is - utóbbi a rendezőt és Pusztai Ferenc producert együttesen illeti.

A Szabadesés a fesztivál hivatalos díjai mellett a megközelítőleg 1200 mozit tömörítő Europa Cinemas hálózat díját, az Europa Cinemas Label-t is elnyerte Karlovy Varyban. A díj, azontúl, hogy rangos szakmai elismerés, jelentős előnyt biztosít a film forgalmazásakor a hálózat mozijaiban. Odaítéléséről a moziüzemeltetőkből álló nemzetközi zsűri döntött.

Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján a versenyprogramban idén 12 játékfilm indult. Az ötfős nemzetközi zsűri elnöke Luis Miñarro spanyol rendező-producer volt.

A Szabadesés című filmben egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások és lakóik nem mindennapi történeteit ismerhetjük meg. A film főszereplője Molnár Piroska és Benedek Miklós, a további szerepekben Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás és Hegedűs D. Géza látható. A forgatókönyv Pálfi György és Ruttkay Zsófia közös munkája, a film operatőre Pohárnok Gergely volt. Az alkotás szeptember 25-től lesz látható országszerte a hazai mozikban.

Az idei Karlovy Vary filmfesztivál programját három magyar játékfilm és egy rövidfilm premierje is gazdagította. A nemzetközi közönség Pálfi filmje mellett először láthatta Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, valamint Ferenczik Áron Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban? című rövidfilmjét.

Ónodi Eszter Monte-Carlóban

3 Arany Nimfát és egy különdíjat nyert Deák Krisztina Aglaja című alkotása tavaly júniusban az 53. Monte Carló-i Televíziós Fesztiválon. Mindhárom kategóriában, amelyikben jelölést kapott nyert, így a legjobb tévéfilm, a legjobb rendező, valamint a legjobb női főszereplőnek járó díjat is - utóbbit Ónodi Eszter vehette át.

Fotó: Facebook/Pálfi György, Vertigo Média

Ezt is szeretjük