Ő Németh Lajos ritkán látott felesége - Ágnessel már 46 éve házasok
Németh Lajos és felsége a magánéletükről is meséltek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Lajos fiatalon igazi szívtipró volt, sok lány kereste a társaságát, kivéve Ágnes, akit végül aztán csak meghódított az egyetemi évek alatt. 

1974-ben házasodtak össze, idén augusztusban ünneplik a 46. házassági évfordulójukat. Két gyermekük született, Mónika 1977-ben, Balázs 1978-ban jött világra. 

Németh Lajos felesége, Ágnes

Míg Németh Lajost ismeri a tévéképernyőről az egész ország, Ágnest az öt évtized alatt csak ritkán láthattuk, a televízióban 2016 őszén szerepelt először, amikor a férje hivatalosan nyugdíjba ment. 

- Én pedagógus voltam. Ott a gyerekek soha nem láthatják, ha neked valami bajod van. Nagyon nehéz körülmények között éltünk, amikor elkezdtük a közös életünket az egyetem után. Meg is lepődtek az érettségizők, amikor jöttek szerenádozni, hogy egy szoba-konyha-kis fürdőszobás lakásban élünk.

nemeth-lajos-felesege
Fotó: TV2/Mokka

- "Egy ilyen környezetből jött a tanárnő mindig csinosan!" Nem gondolták volna, hogy ilyen egyszerű körülmények között élünk. De nem volt más, mivel kollégisták voltunk, ezért öt évig nem is igényelhettünk lakást. Az egyetem elvégzése után 12 évvel jutottunk csak lakáshoz - mesélte az asszony a Mokkában

A cikk az ajánló után folytatódik

Ötven éve ismerik egymást. Saját bevallásuk szerint a meteorológus izgágább, Ágnes pedig nyugodtabb természetű, de abban megegyeznek, hogy mindkettejük számára a család a legfontosabb. 

- Konfliktusunk csak abban az időszakban volt, amikor a gyerekeket el kellett vinni óvodába. "Hogy öltöztessem őket, drágám? " - kérdezte reggel az én drága jó feleségem. Jogos a kérdés egy aggódó anyától, hogy adjon-e rá meleg pulóvert, vagy sem. És a közvetlen felhasználónak nagyon pontos előrejelzést kellett, vagy kellett volna adni… - mesélte Németh Lajos. 

nemeth-lajos2
Fotó: TV2/Mokka

Mindketten nyugdíjasok. Ágnes a TV2 riportjában azt mesélte, ő feltalálja magát, nem hiányoznak neki a dolgos hétköznapok, de a férjének igen.

- 12 éve nyugdíjas vagyok. Egy-két évig még voltak tanítványaim, de már nincsenek. Az érettségifeladatokat azért mindig megcsinálom, hogy megnézzem, meg tudom-e még oldani. 

- Én a szabadságot érzem a nyugdíjas évekből. A munka megmaradt, csak más formában, más kötelezettségekkel. Néha a Mokkába is élőben jelentkezek be - osztotta meg a nézőkkel Németh Lajos, akinek a kora reggeli szerepléseit általában a felesége is megnézi.

És akkor mondom neki, ha valami nem tetszett.

Aigner Szilárd özvegye

Az 59 éves Pártai Lucia mindig is imádta a munkáját, saját bevallása szerint az időjárás-előrejelzésekkel kel és fekszik. Férjét is ennek köszönheti: munkakapcsolatból lett közöttük nagy szerelem a nyolcvanas években.

Ezt is szeretjük