Szombathy Gyula harmadik felsége lett az igazi - 30 éve él boldog házasságban
Erzsi mellett találta meg a szerelmet Szombathy Gyula. Elmondta, miben rejlik boldogságuk titka.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombathy Gyula, az ország egyik legendás színésze harminc éve él boldog házasságban. Harmadszor nősült meg, mire rátalált az igazira.

1968 óta van a pályán, megannyi színházi, televíziós és filmbeli szerepben láthattuk, idén márciusban pedig Kossuth-díjjal jutalmazták életművét. Manapság elsősorban a pihenésnek szenteli idejét. Nyugdíjasként éli a hétköznapjait felesége, Erzsébet oldalán.

Szombathy Gyula és felesége, Erzsébet

A 75 éves érdemes művész azt mesélte, mindketten már tapasztaltan, szülőként és felnőttként érkeztek a kapcsolatukba, így pontosan tudták, milyen buktatókat szeretnének elkerülni.

- Igazából minden házasságom jó volt, hiszen nem azért házasodunk, hogy elváljunk. Erzsivel voltak nehézségeink, de meg akartuk oldani őket, nem elmenekülni előlük, és a jelek szerint ez jó taktika - mondta el a Story magazinnak adott interjújában.

Megismerkedésük is sorsszerűnek mondható, ugyanis Erzsébet éppen férje egyik színházi kollégájának a szomszédságában lakott.

- Kedves kollégám, Bánsági Ildikó volt Erzsi szomszédja, általa ismertük meg egymást. Nem volt kacagtató tarka tavasz a harminc év, „haragszom rád” is akadt bőven, egyszóval kemény közös munka volt együtt maradni.

Nemcsak a párjával, de unokáival is büszkélkedhet, három fiú nagyapja. Máté, Dávid és Roland 21, illetve 18 évesek. Gyerekkorukban minden nyáron legalább egy hónapot a nagypapa balatoni házában töltöttek. Ma már ritkábban találkoznak, de akkor mindig valami finomság kerül az asztalra, hiszen imádják a főztjét.

Pindroch Csaba és felesége

Verebes Linda és Pindroch Csaba kapcsolatának annak idején sokan nem jósoltak nagy jövőt, sőt, Verebes István lányát az idősebb kollégák egyenesen óva intették a színésztől. Rácáfoltak a kétkedőkre, január elején a 20. évfordulójukat ünnepelték.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük