A magyar híradós 11 év után távozott: kolléganői sírva búcsúztak el Németh Balázstól

Németh Balázs szerda este vezette utoljára a köztévé híradóját, kollégái érzelmes búcsút vettek tőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Németh Balázs 11 és fél év után távozott a köztévétől. Az M1 Híradójának műsorvezetője augusztus 23-án, egy nappal a 44. születésnapja előtt erősítette meg a hírt, miszerint abbahagyja a híradózást. 

A tévés szerdán este vezette utoljára a köztévé híradóját, ami után érzelmes búcsút vettek tőle a kollégái. 

Németh Balázs búcsúja

Németh Balázs  első munkahelyén, a TV2-nél 13 és fél évig dolgozott, a másodiknál, az MTVA-nál 11 és fél évig. 2021 decemberében az MTVA székházában Egyesy Géza-díjjal tüntették ki. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított, a nemzeti hírügynökség alapítójának, az MTI kiemelkedő szerkesztőjének és parlamenti tudósítójának emléket állító elismeréssel a közmédia harmadik alkalommal díjazta azon kiválóságokat, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért.

Németh Balázs, az M1 műsorvezetője 2021. december 8-án az Egyesy Géza-díjjal.
Németh Balázs, az M1 műsorvezetője 2021. december 8-án az Egyesy Géza-díjjal.
Fotó: MTI/Cseke Csilla

Az MTVA közleménye szerint Németh Balázs közös megegyezéssel távozott, mert „új kihívásokra vágyott”. Szerda este, néhány órával munkaviszonya megszűnése előtt búcsúlevélben köszönt el a munkatársaitól, ami kiszivárgott. Az írta, bár mindennél jobban szerette ezt a munkát, egy ideje már várt erre a pillanatra, ezt a kollégái és sajnos néha a nézők is láthatták rajta. 

„Az M1 volt az életem, saját gyermekemnek tekint(ett)em, tiszta szívvel, teljes erőbedobással dolgoztam.” 

„(…) a lendület már nincs meg (az okait ismeritek, látjátok, tapasztaljátok…), félgőzzel pedig hülyeség lenne folytatni, nem az én stílusom” - írta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Németh Balázs szerda este vezette utoljára az M1 Híradóját, kollégái pedig meglepetéssel készültek. Sokan vidékről utaztak a fővárosba, hogy este tíz után elbúcsúztathassák. 

- Sokan szeretik őt a munkatársak közül, így az érzelmek is feltörtek, amikor köszöntöttük és megajándékoztuk. A lányok közül sokan el is sírták magukat, és Balázs is elérzékenyült. Felkészült, profi, tehetséges és emberileg is makulátlan. Volt, aki azt mondta, olyan az ő távozása a közmédia Híradójától, mint amikor Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madrid vagy Lionel Messi a Barcelona futballcsapatát - mesélte a Blikknek egy kollégája. 

nemeth-balazs2
Fotó: MTI/Cseke Csilla

A hírek szerint személyes konfliktus miatt távozott, nem jött ki a hírigazgatóval, Németh Zsolttal. A lapértesülések alapján egy nap pihenő után, pénteken Deutsch Tamás öccsét válthatja a budapesti atlétikai vb-t koordináló testületben.

Kudlik Júlia egykor és ma

Kudlik Júlia negyven évig dolgozott a Magyar Televízióban bemondónőként, hírolvasóként és műsorvezetőnőként. 2001-ben a Magyar Televízióért Életműdíjjal, 2004-ben a Magyar Televízió Örökös Tagja címmel tüntették ki, 2005-ben elküldték egy csoportos leépítés során.

Kudlik Júliától 40 év után méltatlanul váltak meg: 76 évesen így él az egykori bemondónő

Kudlik Júlia bemondónő és számos műsor háziasszonya volt a Magyar Televízióban, majd négy évtized után, 2005-ben elküldték.

Elolvasom
Ezt is szeretjük