76 éves lett Kertész Zsuzsa: a Magyar Televízió bemondónői egykor és ma

Képes összeállításunkban megnézheted, mi lett a Magyar Televízió legnépszerűbb bemondónőivel.

kertész-zsuzsa-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kertész Zsuzsa 1945. december 31-én látta meg a napvilágot Rákospalotán. A később legendássá vált bemondónőről már a diákévei alatt kiderült, hogy jó érzékkel kommunikál, az iskolai mese- és prózamondó versenyeken mindig győzedelmeskedett.

Sok más pályatársához hasonlóan ő is rádiózással kezdte a karrierjét. 1965. február 15-én lett a Magyar Rádió munkatársa, amihez negyven évig hű maradt.

A Magyar Televízió bemondónői akkor és most

A televíziósok figyelmét a Made in Hungary könnyűzenei verseny közvetítésén keltette fel, bemondónői pályafutását a képernyőn 1974 áprilisában kezdte. Olyan műsorok kötődnek a nevéhez, mint História, az Életet az éveknek vagy a Házibarát. A tévénézők évtizedeken át szinte családtagként tekintettek rá, rengetegen leveleket írtak neki. Például sok anyuka küldött hálálkodó üzenetet, amikor ő vezette fel az esti mesét a gyerekeknek, és a konferálás közben arra intette őket, ne felejtsék el a fogmosást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy mendemonda is elterjedt róla: mivel a tévében csak deréktól felfelé látszott, azt a rémhírt pletykálták, hogy valami baj van a lábával.

- Akkor egy fafaragó mester felajánlotta, ha gondolom, akkor nagyon szép lábakat tudna nekem faragni. Aztán természetesen a számtalan nyilvános fellépés, szereplés meghozta azt, hogy igen, van lábam. Akkor meg arra irányult a lelkesedés - emlékezett vissza az Ötös című műsorban 2021 novemberében.

Miután 2000-ben elbúcsúzott a Magyar Televíziótól, Kertész Zsuzsa pszichológusként és beszédtanárként szerzett nevet magának, továbbá egyéni tréningjein a közszereplésre készített fel embereket. Nyugdíjasként is nagyon aktív, imád kertészkedni, és olykor a társasházában lakó szomszéd gyerekeket tanítja a szép beszédre.

Képes összeállításunkból megtudhatod, mi lett a Magyar Televízió kedvenc bemondónőivel - akkor és most fotókon többek között Kertész Zsuzsa, Lőrincz Gabriella és Endrei Judit.

Ezt is szeretjük