Az X-Faktor legelső kiesője volt: ma milliók rajonganak érte

Az X-Faktor Mimi & Gergő formációjának énekese szép karriert tudhat a magáénak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos” - szokták mondani a bölcs édesanyák gyermekeiknek egy verseny előtt. Ez a mondás igazabb nem is lehetne: sok esetben akkor is fényes karriert tud befutni valaki, ha éppen elsőként kényszerül távozni egy tehetségkutatóból.

Az élő példa erre Szakács Gergő, akit a 2010-es X-Faktorban ismerhetett meg a közönség. A szikszói származású fiú eredetileg egyéni versenyzőként indult, majd a mentorok döntése alapján csapatban folytatta. 

Az X-Faktor első kiesőjéért ma milliók rajonganak

Még a válogatók alatt összerakták Kőrös Noémivel, hogy megszülethessen a Mimi & Gergő nevű formáció. Az együttes végül bejutott az élő show-ba, ahonnan a nézőknek az első adás végén búcsút kellett venniük tőle.

mimi-és-gergő
Fotó: RTL Klub/X-Faktor

Az énekes a kiesést követően nem dőlt a kardjába. Három évvel a műsor után elindította saját YouTube-csatornáját, ahol híres előadók slágereit dolgozta fel. Videói pillanatok alatt népszerűek lettek, sőt még egy világsztár, James Arthur is megosztotta az egyiket saját oldalán.

Ezután feltűnt még a 2014-es Rising Starban, valamint A Dalban is indult egy esztendővel később. Az igazi áttörést azonban a 2016-os év jelentette számára: Molnár Csabával és Vincze Gergellyel kiegészülve megalapította a Follow the Flow elnevezésű zenekart.

A banda szerzeményei kisvártatva a slágerlisták élén landoltak, majd 2018-ban már igazi közönségkedvencnek mondhatták magukat. Videóklipjeikre milliók voltak kíváncsiak, a Nem Tudja Senki című dalukhoz készült kisfilmet eddig 57 millióan nézték meg a YouTube-on. A szakmai elismerések sem maradtak el: 2018-ban az MTV Europe Music Awardson elnyerték a legjobb magyar együttesnek járó szobrot.

A hatalmas népszerűség és telt házas koncertek dacára a harmincéves előadót nem részegítette meg a hírnév, sőt állítása szerint sosem lesz eltelve magával.

- Úgy érzem, hogy soha nem leszek boldog és elégedett. Vannak pillanatok, amelyekkel elégedett vagyok, de az nagyon ritka. Ugyanakkor az esetek többségében ez visz előre az életben, az alkotásban. Lehetünk boldogan is sikeresek, de én egyelőre nem így működöm. Ami viszont tök fontos, szerintem az, hogy felismertem, hogy ez van, megbékéltem ezzel a helyzettel, elfogadtam - mesélte 2020 augusztusában a LikeBalaton.hu oldalnak.

Tóth Andi átalakulása a 2014-es X-Faktor óta

A nagyváradi lány mindössze 15 éves volt, amikor benevezett az RTL Klub tehetségkutatójára, fiatal kora miatt a válogatóra még a szülei és a bátyja kísérték el. A külseje már az adások alatt hatalmas változáson ment keresztül, napjainkban pedig minden egyes megjelenésekor bombázóként hódít. Képes összeállításunkban megnézheted Tóth Andi átalakulásának folyamatát.

Ezt is szeretjük