Magyar sztárok, akik 2015-ben hunytak el

2015-ben számos híres magyartól kellett örökre búcsút vennünk. Képeken a sztárok, akiket egy ország gyászolt.

Dia

 	Bicskey Lukács 	2015. április 8-án mindenkit sokkolt az 53 éves Bicskey Lukács váratlan halálhíre. A 2004-es Argo Psychójaként fedezte fel magának a magyar filmipar, majd a Csak szex és más semmi vagy a Szőke kóla című alkotásokban is láthattuk. 2014 őszétől az Újszínházban több darabban helyettesíteni kellett, de senki sem gondolta, hogy a halálos kór ilyen gyorsan legyőzi.  	Kapcsolódó cikk: 	Bicskey Lukácsot három lánya gyászolja »

Bicskey Lukács

2015. április 8-án mindenkit sokkolt az 53 éves Bicskey Lukács váratlan halálhíre. A 2004-es Argo Psychójaként fedezte fel magának a magyar filmipar, majd a Csak szex és más semmi vagy a Szőke kóla című alkotásokban is láthattuk. 2014 őszétől az Újszínházban több darabban helyettesíteni kellett, de senki sem gondolta, hogy a halálos kór ilyen gyorsan legyőzi. 

Kapcsolódó cikk:
Bicskey Lukácsot három lánya gyászolja »

Dia

 	Pap Vera 	2015. április 9-én Pap Vera halálhíre rázta meg az országot. 59 évesen, méltósággal és türelemmel viselt hosszú betegség után hunyt el a Vígszínház vezető színésznője, aki két hónappal korábban még színpadra lépett. Az Angi Vera című filmmel a magyar filmtörténelembe is beírta nevét. 	Kapcsolódó cikk: 	Hosszú betegség után elhunyt Pap Vera »

Pap Vera

2015. április 9-én Pap Vera halálhíre rázta meg az országot. 59 évesen, méltósággal és türelemmel viselt hosszú betegség után hunyt el a Vígszínház vezető színésznője, aki két hónappal korábban még színpadra lépett. Az Angi Vera című filmmel a magyar filmtörténelembe is beírta nevét.

Kapcsolódó cikk:
Hosszú betegség után elhunyt Pap Vera »

Fotó: MTVA

Dia

 	Obersovszky Péter 	A Magyar Televízió és a Kossuth Rádió műsorvezetője mindössze 55 évesen, hosszan tartó betegség után, 2015. május 31-én távozott az élők sorából. Több könyvet is írt, 2005 és 2008 között megjelent kötetei az Öljétek meg Tévémacit!, a Cukorfalat, A haverok és a Csukjátok le Tévémacit!  	Kapcsolódó cikk: 	Hajnalban váratlanul elhunyt Obersovszky Péter »

Obersovszky Péter

A Magyar Televízió és a Kossuth Rádió műsorvezetője mindössze 55 évesen, hosszan tartó betegség után, 2015. május 31-én távozott az élők sorából. Több könyvet is írt, 2005 és 2008 között megjelent kötetei az Öljétek meg Tévémacit!, a Cukorfalat, A haverok és a Csukjátok le Tévémacit! 

Kapcsolódó cikk:
Hajnalban váratlanul elhunyt Obersovszky Péter »

Fotó: MTI/Zih Zsolt

Dia

 	Sinkó László 	2015. július 31-én 75 évesen hunyt el Sinkó László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Hosszú ideig tartozott a Nemzeti Színház társulatához, ő volt a Katona József Színház egyik alapító tagja. Anthony Hopkins állandó magyar hangjaként is ismertük, de ő adta a legendás magyar rajzfilmben, a Macskafogóban Nick Grabowski hangját is. 	Kapcsolódó cikk: 	75 éves korában elhunyt Sinkó László színművész »

Sinkó László

2015. július 31-én 75 évesen hunyt el Sinkó László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Hosszú ideig tartozott a Nemzeti Színház társulatához, ő volt a Katona József Színház egyik alapító tagja. Anthony Hopkins állandó magyar hangjaként is ismertük, de ő adta a legendás magyar rajzfilmben, a Macskafogóban Nick Grabowski hangját is.

Kapcsolódó cikk:
75 éves korában elhunyt Sinkó László színművész »

Dia

 	Bitskey Tibor 	Február 2-án rövid betegség után, 85 évesen hunyt el a Nemzet Színésze. A legszebb hangú magyar színésznek tartották, sokáig rendszeresen szavalt a Vers mindenkinek című műsorban, és ő volt a Vuk című rajzfilm narrátora is. A kőszívű ember fiai, az Egri csillagok vagy az Egy magyar nábob az ötvenes-hatvanas évek sztárjává avatták. 	Kapcsolódó cikk: 	Váratlanul elhunyt Bitskey Tibor »

Bitskey Tibor

Február 2-án rövid betegség után, 85 évesen hunyt el a Nemzet Színésze. A legszebb hangú magyar színésznek tartották, sokáig rendszeresen szavalt a Vers mindenkinek című műsorban, és ő volt a Vuk című rajzfilm narrátora is. A kőszívű ember fiai, az Egri csillagok vagy az Egy magyar nábob az ötvenes-hatvanas évek sztárjává avatták.

Kapcsolódó cikk:
Váratlanul elhunyt Bitskey Tibor »

Fotó: www.forrasradio.hu

Dia

 	Kóti Árpád 	2015. április 26-án hunyt el Kóti Árpád, akit 2014-ben tüntettek ki a Kossuth-díjjal és a Nemzet Színésze címmel. A 81 éves színész szívrohamot kapott. A Talpunk alatt fütyül a szél című filmből sokan ismerhetik, de olyan népszerű sorozatokban is felbukkant, mint a Kántor vagy a Kisváros. 	Kapcsolódó cikk: 	81 évesen elhunyt Kóti Árpád »

Kóti Árpád

2015. április 26-án hunyt el Kóti Árpád, akit 2014-ben tüntettek ki a Kossuth-díjjal és a Nemzet Színésze címmel. A 81 éves színész szívrohamot kapott. A Talpunk alatt fütyül a szél című filmből sokan ismerhetik, de olyan népszerű sorozatokban is felbukkant, mint a Kántor vagy a Kisváros.

Kapcsolódó cikk:
81 évesen elhunyt Kóti Árpád »

Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt

Dia

 	Harangozó Teri 	Az énekesnő életének 72. évében, 2015. szeptember 8-án hunyt el. Két és fél héttel ezelőtt rohammentő vitte kórházba, ahol meg is műtötték. 1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal, de legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma. 	Kapcsolódó cikk: 	Elhunyt Harangozó Teri »

Harangozó Teri

Az énekesnő életének 72. évében, 2015. szeptember 8-án hunyt el. Két és fél héttel ezelőtt rohammentő vitte kórházba, ahol meg is műtötték. 1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal, de legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt Harangozó Teri »

Fotó: TV2 Sajtószoba

Dia

 	Czeizel Endre 	A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Kennedy-díjas orvos, genetikus, epidemiológus hosszú ideig küzdött a rákkal, de az végül 2015. augusztus 10-én, nyolcvanévesen legyőzte. Kiemelkedő szerepet vállalt a genetikai ismeretterjesztésben. Hat televíziós sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt. 	Kapcsolódó cikk: 	Elhunyt Czeizel Endre, a világhírű orvos-genetikus »

Czeizel Endre

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Kennedy-díjas orvos, genetikus, epidemiológus hosszú ideig küzdött a rákkal, de az végül 2015. augusztus 10-én, nyolcvanévesen legyőzte. Kiemelkedő szerepet vállalt a genetikai ismeretterjesztésben. Hat televíziós sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt Czeizel Endre, a világhírű orvos-genetikus »

Fotó: MTI/Mohai Gábor

Dia

 	S. Nagy István 	A 2015-ös év első nagy vesztesége volt S. Nagy István halála. A legendás magyar dalszövegíró január 20-én hunyt el, aznap ünnepelte volna 81. születésnapját - tudatta felesége, Csongrádi Kata színésznő. Olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint az Elmegyek, a Szóljon hangosan az ének, a Hull az elsárgult levél, a Csavard fel a szőnyeget, a Nem vagyok én apáca vagy az Azért vannak a jóbarátok. 	Kapcsolódó cikk: 	 Elhunyt S. Nagy István »

S. Nagy István

A 2015-ös év első nagy vesztesége volt S. Nagy István halála. A legendás magyar dalszövegíró január 20-én hunyt el, aznap ünnepelte volna 81. születésnapját - tudatta felesége, Csongrádi Kata színésznő. Olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint az Elmegyek, a Szóljon hangosan az ének, a Hull az elsárgult levél, a Csavard fel a szőnyeget, a Nem vagyok én apáca vagy az Azért vannak a jóbarátok.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt S. Nagy István »

Dia

 	Uhrin Benedek 	Hosszú betegeskedés után, életének 93. évében, február 10-én távozott az élők sorából Uhrin Benedek, aki nyolcvanévesen lett az internet és a Sziget Fesztivál sztárja. Legismertebb számai a Kispatak és a Rebeka. 	Kapcsolódó cikk: 	Az ország kedvence volt az idős énekes »

Uhrin Benedek

Hosszú betegeskedés után, életének 93. évében, február 10-én távozott az élők sorából Uhrin Benedek, aki nyolcvanévesen lett az internet és a Sziget Fesztivál sztárja. Legismertebb számai a Kispatak és a Rebeka.

Kapcsolódó cikk:
Az ország kedvence volt az idős énekes »

Fotó: www.uhrinbenedek.hu

Dia

 	Mednyánszky Ági 	2015. július 7-én halt meg Mednyánszky Ági színésznő, a magyar operett egyik kiemelkedő alakja. 1963 és 2007 között ő szólaltatta meg a Szabó család egyik gyermekét, Icut. 1957-ben, a magyarországi televízióadás beindulásakor ő volt az első tévébemondó. Örömmel szinkronizált, ő adta a hangját például a Marple-ben a Jane Marple-t megformáló Geraldine McEwannek. 	Kapcsolódó cikk: 	Elhunyt Mednyánszky Ági, a Szabó család Icuja »

Mednyánszky Ági

2015. július 7-én halt meg Mednyánszky Ági színésznő, a magyar operett egyik kiemelkedő alakja. 1963 és 2007 között ő szólaltatta meg a Szabó család egyik gyermekét, Icut. 1957-ben, a magyarországi televízióadás beindulásakor ő volt az első tévébemondó. Örömmel szinkronizált, ő adta a hangját például a Marple-ben a Jane Marple-t megformáló Geraldine McEwannek.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt Mednyánszky Ági, a Szabó család Icuja »

Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Dia

 	Haás Vander Péter 	52 évesen, 2015. július 13-án örökre lehunyta szemét Haás Vander Péter. Számos darabban bizonyította tehetségét, de a legtöbben szinkronszínészként ismerték: az ő hangján szólalt meg például a Melrose Place-ben Jack Wagner, a Rex felügyelőben Tobias Moretti, a Dexterben Michael C. Hall. Ő szinkronizálta a Forrest Gumpban Gary Sinise-t, A hobbitban Benedict Cumberbatch-et. 	Kapcsolódó cikk: 	Hosszú betegség után elhunyt Haás Vander Péter »

Haás Vander Péter

52 évesen, 2015. július 13-án örökre lehunyta szemét Haás Vander Péter. Számos darabban bizonyította tehetségét, de a legtöbben szinkronszínészként ismerték: az ő hangján szólalt meg például a Melrose Place-ben Jack Wagner, a Rex felügyelőben Tobias Moretti, a Dexterben Michael C. Hall. Ő szinkronizálta a Forrest Gumpban Gary Sinise-t, A hobbitban Benedict Cumberbatch-et.

Kapcsolódó cikk:
Hosszú betegség után elhunyt Haás Vander Péter »

Dia

 	Kun Vilmos 	A Katona József Színház alapító tagja 2015. szeptember 16-án hunyta le örökre szemét. Rengeteg film-, rádió- és szinkronszerep fűződik a nevéhez, az egyik leghíresebb a Szomszédok című teleregény erdésze, Dénes bácsi. A James Bond-filmekben ő volt Desmond Llewelyn, vagyis Q magyar hangja, a Tigris színre lép című rajzfilmben Fülesnek adta a hangját. 	Kapcsolódó cikk: 	Elhunyt a Szomszédok egyik szereplője »

Kun Vilmos

A Katona József Színház alapító tagja 2015. szeptember 16-án hunyta le örökre szemét. Rengeteg film-, rádió- és szinkronszerep fűződik a nevéhez, az egyik leghíresebb a Szomszédok című teleregény erdésze, Dénes bácsi. A James Bond-filmekben ő volt Desmond Llewelyn, vagyis Q magyar hangja, a Tigris színre lép című rajzfilmben Fülesnek adta a hangját.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt a Szomszédok egyik szereplője »

Fotó: Katona József Színház

Dia

	Benkó Sándor	A Benkó Dixieland Band alapítója 2015. december 15-én hunyt el, halálhíre kollégáit és barátait is váratlanul érte, sőt, családja sem számolt azzal, hogy májbetegsége miatt egy hónap alatt rohamosan leromlik az állapota. Az utolsó hónapját kórházban töltötte, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.	Kapcsolódó cikk:	Váratlanul meghalt Benkó Sándor »

Benkó Sándor

A Benkó Dixieland Band alapítója 2015. december 15-én hunyt el, halálhíre kollégáit és barátait is váratlanul érte, sőt, családja sem számolt azzal, hogy májbetegsége miatt egy hónap alatt rohamosan leromlik az állapota. Az utolsó hónapját kórházban töltötte, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Kapcsolódó cikk:
Váratlanul meghalt Benkó Sándor »

Fotó: MTVA/Zih Zsoltt

Dia

 	Szabó László 	A Kékfény egykori műsorvezetője hosszú, súlyos betegség után, életének 85. évében halt meg 2015. november 8-án. Számos bűnügyi témájú könyv szerzője volt. Miután hátat fordított a tévézésnek, - az országban elsőként - magánnyomozó céget alapított. 	Kapcsolódó cikk: 	A Kékfény műsorvezetőjét legyőzte súlyos betegsége »

Szabó László

A Kékfény egykori műsorvezetője hosszú, súlyos betegség után, életének 85. évében halt meg 2015. november 8-án. Számos bűnügyi témájú könyv szerzője volt. Miután hátat fordított a tévézésnek, - az országban elsőként - magánnyomozó céget alapított.

Kapcsolódó cikk:
A Kékfény műsorvezetőjét legyőzte súlyos betegsége »

Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük
Fotó: