Elhunyt a legendás magyar énekesnő! A szervezete a kórházban felmondta a szolgálatot
Barátja az este közölte: elhunyt Harangozó Teri.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Életének 72. életévében elhunyt Harangozó Teri - tette közzé kedd este a Facebook-oldalán az énekesnő egyik jóbarátja, Terry Black.

Az énekesnőt két és fél héttel ezelőtt rohammentő vitte kórházba, ahol meg is műtötték.

Elhunyt a legendás énekesnő

Harangozó Teri 1943. augusztus 8-án született Bátyán. 1965-ben a Ki mit tud?-on tűnt fel, 1968-ban és 1969-ben második helyezést ért el a Sose fájjon a fejed és a Szeretném bejárni a földet című dalokkal - utóbbiért Aranymikrofon-díjat is kapott.

1966-ban Magyarország első aranylemezének tulajdonosa lett a Minden ember boldog akar lenni című dallal. Legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma, amelyet az 1968-as Made in Hungary bemutatón adott elő.

Kubától Kanadán át az Egyesült Államokig sok országban fellépett. Filmekben is szerepelt, 1976-ban Várkonyi Zoltán egy újabb nagyszabású Jókai-filmet rendezett a Fekete gyémántokból. Dike Rézi, a vidéki bárénekesnő szerepére Harangozó Terit kérte fel.

1977-ig Harangozó Teri volt az egyetlen női előadó Magyarországon, akinek önálló nagylemeze jelenhetett meg, a korszak három nagy emblematikus énekesnőjén - Kovács Kati, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta - kívül. Körülbelül 100 dala jelent meg kislemezen. Négy önálló albuma van.

Az 1990-es évek végén a Sziget Fesztiválon is fellépett, színpadon 2000-ben a Ruttkai Éva Színházban bemutatott A kaktusz virága című darabban láthatta a közönség.

Kétszer ment férjhez, de maximum öt végig bírta egy férfi mellett. Első férje civil volt, a második terelgette a pályán, vele négy évet élt Los Angelesben.

- Szenvedélyes szerelmeket éltem át, sokszor meg is szenvedtem a szakítást, de mindig én mondtam ki az utolsó szót. Ha azt éreztem, hogy vége lesz egy kapcsolatnak, gyorsan leléptem - nyilatkozta. 

Gyermeke nem született, Kétszer volt terhes: karrierje kezdetekor, ám párjának családja volt, így nem tartotta meg a babát, másodjára pedig második férje beteges féltékenysége miatt nem merte világra hozni a gyermeket

- Volt időszak, mikor majdnem minden este fellépésem volt. És volt, hogy teherbe estem - többször is. Mindig épp rossz időben, mikor nem törhetett ketté a karrierem. Második férjemtől is állapotos lettem, de ő betegesen féltékeny volt, menekültem tőle. Titokban elvetettem hát a gyereket, csak a házvezetőnő és az orvos tudott róla. - mondta egy interjúban.

Harangozó Terit 2015. augusztus 22-re virradóra szirénázó mentőautó szállította kórházba. Kiderült, hátsófali szívinfarktusa volt. Néhány nappal később megoperálták, az első információk szerint szívinfarktussal, ám a Bors később úgy értesült, súlyos tüdőműtéten esett át. Az operáció alatt kiszakadt mellimplantátumát is eltávolították.

A beavatkozás után kómába esett, állapotáról a családja nem adott semmiféle hivatalos felvilágosítást. Közeli barátai, Terry Black és Aradszky László is nagyon aggódott az énekesnőért - nem alaptalanul. 2015. szeptember 8-án Harangozó Teri feladta a küzdelmet.

Terry Black az énekesnő egy rajongójától kapta a szomorú hírt.

- A hölgy szerint a műtét után hirtelen nagyon rosszul lett, ekkor a fájdalmak elkerülése miatt az orvosok altatni kezdték, azóta nem tért magához és sajnos ma este a szíve felmondta a szolgálatot. Nagyon megrendített a hír, és mivel a család nem ad tájékoztatást, Terike viszont több mint egy ország kedvence volt, úgy éreztem, hogy a közösségi oldalamon keresztül tudatni kell mindenkivel, hogy nincs többé a legenda - nyilatkozta a Blikknek.

Nem sokkal éjfél előtt a család is tudatta az MTI-vel, hogy a legendás énekesnő elhunyt - az értesítésük szerint gyors lefolyású tüdőbetegség következtében.

"Gondoskodó szeretete, a végső napokig kitartó szórakoztató humora, gyönyörű hangja, egyénisége hiányozni fog rokonainak, barátainak, közönségének" - áll a család közleményében.

Fotó: TV2/Mokka

Ezt is szeretjük