Márton Anita sporttörténelmet írt győzelmével - Orbán Viktor is gratulált neki a Facebookon
Márton Anita országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás vb-n.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg pénteken azzal, hogy 19,62 méteres országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás vb-n - adta hírül az MTI pénteken késő este. 

A békéscsabai színekben versenyző sportoló a harmadik sorozatban 19,48 méteres magyar rekorddal vette át a vezetést, de a hatodik kísérletére még ennél is nagyobbat, 19,62-t dobott, amivel 29 centit javított eddigi legjobbján.

Márton Anitának még pénteken késő este Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a Facebook-oldalán. 

A riói olimpián harmadik, a tavalyi, londoni szabadtéri vb-n második helyezett, kétszeres fedett Eb-győztes Márton a magyar atlétika ötödik érmét nyerte fedett vb-n, előzőleg egy ezüst és három bronz volt a mérleg.

A 29 éves klasszis immár évek óta a nemzetközi elit tagja, fedettpályán a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerte, míg a 2016-os portlandi vb-n második volt. Az amerikai versenyen két éve országos csúcsot lökött, s most egyértelműen azzal a céllal lépett dobókörbe, hogy javít az akkori 19,33 méteres eredményén.

marton-anita
Fotó: MTI/AP/Matt Dunham

Márton Anita az M4 Sportnak a helyszínen azt nyilatkozta, azt volt a célja, hogy érmet szerezzen, megjavítsa az országos csúcsot, és ez mind sikerült. Egyelőre hihetetlen számára, amit elért, kell még néhány nap, hogy sikerüljön feldolgoznia.

- Egyelőre magam sem tudom megmondani, hogy ezt hogy sikerült összehozni. Amikor bementem a körbe, remegtek a lábaim, mert akkor már tudtam, hogy én vagyok a világbajnok, mégis próbáltam még nagyobbat lökni, mert tudtam, hogy jó formában érkeztem - idézte vissza aztán az utolsó kísérletét.

Ezt is szeretjük