László Attila 14 évesen nyerte meg a Csillag Születiket: 10 év alatt ennyit változott
László Attila imádni való gyereksztárból jóképű fiatalember lett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon a tehetségkutatók tartoznak a legnépszerűbb műsorok közé. Bár a legtöbb ilyen jellegű produkció az énekesek számára kínál lehetőséget arra, hogy megmutassák magukat, a 2007-ben indult Csillag Születik ilyen tekintetben úttörőnek számított. Vers- és prózamondók, táncosok, humoristák, zsonglőrök és bűvészek jelentkezését is várták a készítők.

Ennek ellenére jó pár zenész nevét ismerhettük meg a versenynek köszönhetően, tíz esztendővel ezelőtt László Attila pályafutása is innen indult. Az 1996-ban született, erdélyi származású fiú már a válogatón lehengerelte a zsűrit. Ízes beszédétől elolvadtak, Máté Péterre emlékeztető énekhangjától pedig leesett az álluk.

László Attila a Csillag Születik 3. évadának győztese

Nem volt kérdés, a nyolcadik osztályos srácnak az élő show-ban a helye. Egészen a fináléig menetelt, ahol végül ő lett a harmadik széria győztese.

csillag-születik-1
Fotó: RTL Klub/Csillag Születik

- Elindultam egy más úton, ismert lettem, és kinyílt előttem a világ. Akkor teljesen másképp fogtam fel az egészet, nem fogtam fel a súlyát, hogy mi történik velem, hogy ez most mi is igazából. Évek múltán kezdtem rájönni. Az akkori 14 éves hangom gyerekhang volt, utána viszonylag későn, 16-17 évesen volt a mutálás. Eléggé kegyetlen időszak is volt énekesként, mikor egyik nap még jó volt a hangom, a másik nap meg nem értettem, hogy most már nem jó? - magyarázta a Fókusznak 2021 júniusában.

lászló-attila-fókusz
Fotó: RTL Klub/Fókusz

A győzelem után, 2012-ben az énekes megszerezte a magyar állampolgárságot, majd családjával Magyarországra költözött. Miután letette az érettségit, a Kőbányai Zenei Stúdió diákja lett, ahol zongorázni tanult. Közben gondosan építette a karrierjét, lett egy saját zenekara, és elkezdett dalokat írni.

- Zenéket 2016 óta kezdtem írogatni, mert addig hiába próbálkoztam, nem nagyon sikerült, nekem sem tetszett. Nem volt miről írjak, nekem az nagyon fontos, hogy tapasztalatot kell szerezni, még 24 évesen sem mondhatom, hogy annyi mindent megtapasztaltam volna.

Azért jócskán gyűjtött élményeket az elmúlt évtizedben. Többször járt Amerikában és Ausztráliában, ahol az ott élő magyar kolónia előtt lépett fel. Immár 24 évesen pedig határozott elképzelése van a jövőjét illetően.

- Eléggé sokan vannak a mostani popvilágban, én nem akarok egy lenni a sok közül. Egy másik úton szeretnék elindulni. Tudom, hogy ez sokkal nehezebb, az embert nehezebben kapják fel így, de én már rég eldöntöttem, hogy a nehezebbik utat választom.

Gyereksztárok akkor és most

Nem László Attila az egyetlen, akit a hazai közönség iskolásként zárt a szívébe. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a tehetségkutatók fiatal felfedezettjei napjainkra.

Ezt is szeretjük