Emlékszel a Csillag Születik tinisztárjára? Szirota Jenniferből bombázó énekesnő lett
Szirota Jennifer aktív a zenei életben, azonban a közösségi médiát hanyagolja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felsorolni is nehéz lenne azokat a magyar előadókat, akik valamilyen tehetségkutató révén kerültek a köztudatba. Az ilyen jellegű produkciók a legnézettebb műsoroknak számítanak hazánkban, így a feltörekvő tehetségek számára igazi ugródeszka lehet szerepelni bennük.

Szirota Jennifer is így alapozta meg pályáját a zeneiparban. Először az X-Faktorban, majd a Csillag Születikben próbált szerencsét.

Szirota Jenniferből bombázó énekesnő lett

Az 1993-as születésű énekesnő már kislányként tudta, hogy a színpadra vágyik. Gyönyörű énekhangjára a tanárai is felfigyeltek, így állandó szereplőjévé vált az iskolai ünnepségeknek.

Szirota Jennifer 2012-ben a Csillag Születik színpadán.
Szirota Jennifer 2012-ben a Csillag Születik színpadán.
Fotó: RTL Klub/Csillag Születik

Nem csoda, hogy ezek után a tanulmányaiban is a művészetekre fókuszált. A Vásárosnaményi Városi Zeneiskola zongora tanszakán tanult, valamint beiratkozott az Andrássy Katinka Alapfokú Művészetoktatási Intézményébe, ahol a társastánc alapjait sajátította el. Mindössze 16 esztendős volt, amikor elérkezett élete első sorsfordító pillanatához, 2010-ben jelentkezett az X-Faktor első évadába. Bár egészen a Mentorok Házáig sikerült eljutnia, végül Geszti Péter nem válogatta be az élő show-ba.

A cikk az ajánló után folytatódik

A csalódás után azonban egy cseppet sem csüggedt, két évvel később ismételten nekivágott, hogy meghódítsa a televíziót - ezúttal a Csillag Születik színpadán. Itt egészen a fináléig menetelt, ahol végül a dobogó második fokán végzett.

A 28 esztendős előadóból az elmúlt években igazi bombanő lett, aki tudatosan építi karrierjét. Több dalt és videóklipet is a piacra dobott, valamint számtalan együttessel dolgozott együtt. 2021-ben például a Gypo Circus nevű formációval állt össze. Bár a zenei életben nagyon termékeny, a közösségi médiában annál kevésbé. Hiába kérlelik a rajongói arról, hogy posztoljon többet, tudatosan figyel arra, hogy ne szerepeljen annyit az Instagramon.

- Akik követik a közösségi médiás felületeimet, azok láthatják, hogy nem igazán vagyok aktív. Ez a világ valamiért annyira nem vonz, nincs is kedvem ezzel foglalkozni. Havonta egy éneklős videót feltöltök, hogy a követőim lássák, élek és virulok - mesélte az Ébredj velünk! vendégeként 2021 májusában.

- De nagyon sok dolog történt a Csillag Születik óta, rengeteg formációval dolgoztam együtt. Igyekeztem úgy élni a mindennapokat, és úgy építeni a karrieremet, hogy jól érzem magam, nem azt csinálom, amit más szeretne, vagy nem azt a ruhát hordom, amit más mond meg nekem. Szeretnék megmaradni önmagamnak. A zenei dolgokat illetően pedig olyan saját dalokat szeretnék énekelni, amikről majd 20-30-40 év múlva is azt mondják, hogy értéket képviselnek.

A Csillag Születik és az X-Faktor tinisztárjai 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néznek ki ma a zenés tehetségkutatók tinédzser énekesei. Mutatjuk, mennyire sokat változott László Attila, Szabó Ádám vagy Vastag Tamás.

Ezt is szeretjük