Kucsera Gábor világbajnok kajakozóból lett kétkezi munkás: ezzel keres pénz
Kucsera Gábor negyvenévesen egyedi bútorgyártással is foglalkozik. Gyerekkori álma volt, hogy egyszer barkácsolással keressen pénzt.

kucsera-gábor-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kucsera Gábor 2005 és 2009 között két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett kajak párosban 500, illetve 1000 méteren a világbajnokságokon. A 2008-as pekingi olimpiáról két negyedik helyezéssel tértek haza Kammerer Zoltánnal.

Több mint tíz éve, hogy elbúcsúzott a profi versenysporttól, ezután újra fel kellett építenie magát. Sokáig láthattuk különböző tévéműsorokban: feleségével, Tápai Szabinával szerepeltek az Édes Élet című realityben, utoljára pedig a Farm VIP-ra mondott igent 2020-ban.

Kucsera Gábor egyedi bútorokat gyárt

A sportoló idén augusztusban lesz negyvenéves, és egy teljesen más irányba indult el. Saját műhelye van, egyedi bútorgyártással foglalkozik.

- Gyerekkoromban mindig nagyon szerettem volna barkácsolni, de édesapám mindig elvette tőlem a szerszámokat, azt mondta, nem állnak jól a kezemben - emlékezett vissza a Palikék Világa by Manna című YouTube-műsor vendégeként.

Kisfiú kori álmához a világjárvány alatt kanyarodott vissza. A karanténban elkezdték felújítani a Veresegyházán található családi házat, ám ahelyett, hogy új bútorokat vásároltak volna, a családfő úgy döntött, maga alkotja meg azokat.

kucsi
Fotó: TV2/Farm VIP

- Innen jött, hogy szeretnék fával foglalkozni. Szerencsésen alakultak a dolgok, tudtam bérelni egy műhelyt és venni bele gépeket. Most öt alkalmazottam van, lakossági konyhák, ágyak, szekrények gyártásával foglalkozunk.

Nem csak irányítja a gyártást, ő maga is beáll a gépek mögé, hogy tanuljon az alkalmazottaitól. Ezenkívül két vállalkozása van: masszázságyakkal és gyermekek táboroztatásával foglalkozik. Utóbbi régóta a szívügye, a Farm VIP után kapott ihletet egy olyan tábor kialakítására, amely visszarepíti a lurkókat az időben, és megtapasztalhatják, milyen a kütyük nélküli, vidéki élet.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor otthona

"Többek között azért sem megyünk külföldre nyaralni, mert nekünk itthon is szuper!” - írta még 2020-ban az Instagramon Tápai Szabina. Luxusmedencéjüket fedetté varázsolták, és az udvar egy része holland pázsitburkolatot kapott. A medence nem csak az önfeledt pancsolások helyszíne, a sportoló rendszeresen jógázik a partján.

Cover-fotó: TV2/Farm VIP

Ezt is szeretjük