Xantus Barbara színésznőként lett ismert: 54 évesen civil szakmát választott magának
Xantus Barbara nem adja fel színészi hivatását, de annyira megszerette a civil szakmáját, hogy képtelen otthagyni.

xantus-barbara-kocka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan művésznek rendeződött át egy pillanat alatt az élete és a megélhetése a világjárvány miatt. Amíg a színházak zárva voltak, és a forgatások is szüneteltek, sokan kényszerültek abba a helyzetbe, hogy civil munka után kellett nézniük.

Köztük volt Xantus Barbara is. Az 54 éves színésznő a ’90-es években robbant be a köztudatba a Família Kft. Szép Krisztájaként. Az elmúlt években más sorozatokban és színházi előadásokban is láthattuk: szerepelt például a Drága örökösökben, valamint 2021-től a Jóban Rosszban Olgáját alakítja.

Xantus Barbara tanár lett

2021 februárjában azt nyilatkozta, lelkileg nagyon megviselte az az időszak, amikor nem tudott dolgozni, előfordult, hogy egész éjjel filmet nézett, hogy elterelje a figyelmét a valóságról. 2020 novemberében maszkokat árult egy bevásárlóközpontban. Végül sikerült egy olyan foglalkozást találnia, amely új szerelem lett az életében a színjátszás mellett: tanárnak állt. 

2017 és 2020 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor-színjátékos szakos hallgatója volt, többdiplomásként pályázott meg egy iskolai állást. 

- Drámát és beszédtechnikát kezdtem el tanítani egy iskolában, és nagyon megszerettem. Nagyon hasonló dolgokat mozgat meg bennem, mint a színészet, és megszerettem a gyerekeket is. De ha valaki azt hinné, hogy csak a rendezői ambícióimat élem ki így, az nagyon téved. Azok sosem voltak - árulta el a Borsnak.

xantus-barbara
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Annak ellenére, hogy visszatérhetett a színészethez, képtelen volt feladni a tanítást. Az új szakmája által nem csak tudását adhatja át a tanítványainak, rengeteg szeretetet kap a gyerekektől, és sokat fejlődik általuk. 

- Feltétlen nyitottság van bennük, ami a felnőttekre sajnos nem igaz. A felnőttek megrontják magukat, míg a gyerekek nem. Őket még félteni kell. Az életre akarom tanítani őket! Szeretném, hogy nyitott, felfedezni vágyó felnőttek váljanak belőlük, akik sikeresen tudják kifejezni magukat.

A Família Kft. színészei akkor és most

Képes összeállításunkban csokorba szedtük a Família Kft. férfi színészeinek akkor és most fotóit. Mutatjuk, mennyit változott harminc év alatt Kárász Zénó, Spáh Károly vagy Spáh Dávid.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük