Ő volt az X-Faktor legelső kiesője: Mimi 29 évesen gyönyörű énekesnő
Kőrösi Mimit a Mimi és Gergő formáció énekesnőjeként ismerte meg az ország. Malek Miklós mentoráltjaként az első élő show-ig jutott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2009-es Csillag Születik döntőjében jelentették be a nagy hírt, Magyarországra is megérkezik Simone Cowell nagy sikerű tehetségkutató műsora, az X-Faktor. 2010. augusztus 28-án került adásba a legelső rész, a nézők hamar megszerették a formátumot, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 10 évad után is az egyik legnézettebb produkció hazánkban.

Rengeteg énekes karrierje indult el a show-nak köszönhetően: csak az első évadban olyan, mára sikeres előadóknak szurkolhattunk, Mint Vastag Csaba és Vastag Tomi, Wolf Kati vagy Takács Nikolas.

Kőrös Mimi az X-Faktorból

A műsor történetének legelső élő show-s kiesői is a zeneiparban csináltak karriert. Kőrös Mimi és Szakács Gergő alkotta a Mimi és Gergő nevű formációt, eredetileg mindketten egyénileg vágtak neki a versenynek, de csak úgy mehettek tovább a Mentorházba, ha duóvá alakulnak. Végül Malek Miklós mentoráltjaiként jutottak el az első élő adásig. 

Mimi és Gergő az X-Faktor legelső élő show-jában.
Mimi és Gergő az X-Faktor legelső élő show-jában.
Fotó: RTL Klub/X-Faktor

Szakács Gergő hatalmas rajongótáborra tett szert a Follow the Flow frontembereként, és Kőrös Mimi is saját zenekart alapított: 29 évesen a Saya Noé gyönyörű énekesnőjeként ér el egyre nagyobb sikereket.

Nem véletlen a csapat neve, amely malájul azt jelenti, Noé vagyok. Az énekesnő Kuala Lumpurban nőtt fel, 10 évig éltek Malajzia fővárosában. A zene szeretete korán alakult ki nála, hegedülni és fuvolázni tanult, majd még gimnazistaként jelentkezett az X-Faktorba. A műsor után egy kis kitérőt tett, civil munkát vállalt, és egy évre Barcelonába költözött.

- Miután elvégeztem az egyetemet, egy évet dolgoztam itthon óvónőként. Utána jött egy elvágyódás, hogy kipróbálnék egy évet egy olyan országban, ahol még nem voltam, ahol valamennyire beszélem a nyelvet, de kihívás - emlékezett vissza a Fókuszban.

Rajongói legnagyobb örömére visszatalált az énekléshez. A csapat első videóklipje 2019-ben jelent meg, azóta rendszeresen tartanak online koncerteket a YouTube-csatornájukon, ami immár több mint 10 ezer feliratkozót számlál.

Az X-Faktor mentorai akkor és most

Az X-Faktor első évadában Malek Miklós, Keresztes Ildikó, Nagy Feró és Geszti Péter foglaltak helyet a mentorszékekben. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az elmúlt 12 évben.

Ezt is szeretjük