Kőbán Ritának ezért nem született gyereke: az 56 éves kajakos olimpikon elárulta az okát

Kőbán Rita visszavonulása után kamaszokat edz, de saját gyereket nem vállalt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, a ’80-as és ’90-es években hétszer választották meg Az év magyar kajakozónőjének, kétszer Az év magyar sportolónőjének. Az 1988-as szöuli olimpián négyesben ezüstérmet nyert 500 méteren. 1992-ben, Barcelonában, négyesben olimpiai aranyérmet szerzett, nyert egy ezüstöt egyesben és egy bronzot párosban. 1996-ban, az atlantai olimpián egyesben győzött 500 méteren. 

2000-ben, Sydney-ben a magyar csapat zászlóvivője volt, négyesben ezüstérmet szerzett. Ugyanebben az évben vette át szakedzői diplomáját a Testnevelési Főiskolán, majd szép csendben visszavonult, és lótartással, illetve -versenyeztetéssel kezdett el foglalkozni. 2013 májusában az MTK edzője lett és az egyesület 13-15 éves fiatalok képzéséért felelős Sportágváltó Programjának szakmai vezetője.

Kőbán Rita ezért nem vállalt gyereket

Kőbán Rita fantasztikus sporteredményeket ért el, a szép kajakos körül hemzsegtek az udvarlók, mégsem alapított családot. Ennek okáról 2019 márciusában a Nők Lapjában mesélt. 

- Volt két nagy szerelmem, de egyikkel sem jött össze. Nem voltunk egymáshoz valók. Az életem nagy részét amúgy is több hónapos hazai-külföldi edzőtáborokban töltöttem, erősen rászoktam, hogy egyedül kell a problémáimat megoldanom.  

- Egyre biztosabban éreztem, nem az a sorsom, hogy egy-két-három gyereket nevelgessek, hanem az, hogy sok száz gyerekkel dolgozzam, próbáljam őket elindítani, hogy lehetőleg jobban, egészségesebben, felkészültebben, önmagukat mélyebben megismerve élhessenek a világban. Számomra ez is ugyanolyan vagy hasonlóan nagy tanulság, és mindenekfelett felelősség - mondta a hetilapnak.

koban-rita
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az interjú készítője, Szegő András azt is kiemelte a beszélgetés során, hogy Kőbán Rita egyszer azt nyilatkozta, számára az olimpiai aranyai a gyermekei. 

- Most is így érzem. Én ezeket az aranyakat kihordtam, vajúdtam velük, megszültem őket, ezeket pátyolgatom, úgy értve, hogy tudásomat, élményeimet, emlékeimet igyekszem folyamatosan megosztani a gyerekekkel, továbbadni nekik, remélve, hogy majd könnyebb életük lesz, hogy elkerülnek sok csapdát, buktatót, válságot, amelyekért én sokszor nagy árat fizettem - osztotta meg az olvasókkal az 56 éves sztár. 

Cseh Laci és felesége, Dia

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszónk, Cseh Laci 2015 augusztusa óta él boldog házasságban feleségével, ám kapcsolatuk már 2007 óta tart. Egy romantikus filmbe is beleillene, ahogy Diát megismerte egy úszóbajnokságon: a szép, sötét hajú nő az éremátadó hölgyek egyike volt.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük