Ma 45 éves Kásás Tamás: így néz ki most a 10 éve visszavonult vízilabdázó
Kásás Tamás a 2012-es londoni olimpián búcsúzott a vízilabdától, azóta kerüli a rivaldafényt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kásás Tamás az egyik legsikeresebb magyar sportoló, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, zsinórban nyerte a magyar csapattal az aranyérmeket, 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben Athénban, 2008-ban Pekingben.

A legendás aranycsapat tagja volt, akiknek a nevére ma is szinte minden magyar emlékszik: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán.

Kásás Tamás visszavonult a rivaldafénytől

Az 1976. július 20-án született Kásás Tamás hatéves korában kezdett vízilabdázni, 1993-ban, 17 évesen ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, ugyanebben az évben már tagja volt a felnőttválogatott-keretnek. A válogatottal felnőtt- és utánpótlásszinten is minden nagy tornán szerzett aranyérmet. 2011-ben búcsúzott a válogatottságtól, de 2012-ben még tagja volt a londoni olimpián az ötödik helyezett vízilabda-válogatottnak, a spanyolok ellen 14-8-ra megnyert meccsel köszönt el a vízilabdától.

Kásás Tamás a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015 májusában, amikor ő is tag lett.
Kásás Tamás a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015 májusában, amikor ő is tag lett.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

- Jó, hogy mindenki úgy folytatja az életét, ahogy szeretné. Nem is tudom, a csapattársaim közül ki az, aki nem foglalkozik egyáltalán vízilabdával. Talán nincs is ilyen, még Steinmetz Ádám kipróbálta az edzősködést. Nem tudom, ez min múlik. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok társam azért csinálja, mert szereti a vízilabdát, nem is akar elszakadni tőle, de lehet, hogy nehezebben jönnek ki a komfortzónából.

Kásás Tamás ül a medence szélén a 2012-es londoni nyári olimpia férfi vízilabdatornája negyeddöntőjében vívott Olaszország-Magyarország-találkozó végén.
Kásás Tamás ül a medence szélén a 2012-es londoni nyári olimpia férfi vízilabdatornája negyeddöntőjében vívott Olaszország-Magyarország-találkozó végén.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

- Bennem volt egy egészen nyilvánvaló érzés, hogy nem akarok, és úgy, hogy fogalmam sem volt, hogy mit fogok csinálni. Volt London után egy év próbálkozásom, amikor úgymond kötelezően megpróbáltam én is közel maradni a tűzhöz: kimentem Amerikába, és egyik barátommal próbáltam segíteni a gyerekeknek, de három hónap után úgy éreztem, nem ez az én utam, nem éreztem motiváltnak magam – mesélte 2021 júniusában a Jelen hetilap podcastjében Kormos Lilinek, aki korábban maga is vízilabdázott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Édesapja Kásás Zoltán vízilabdázó és edző. Kásás Tamás többször is elmondta, hogy beleszületett a vízilabdázásba, és miután abbahagyta, akkor jött rá, mennyi minden más is érdekli.

- Nekem húsz évig csak a póló volt, és azt hittem, csak az a világ. Aztán vége lett, és: „hopp, jah! Nem érdekel a vízilabda”. És akkor elkezdődött egy önismereti út, hogy ki vagyok, mit kell még csinálnom, és ez az utazás még ma is tart. Hogy mi van még azonkívül, hogy nyertem három olimpiát - árulta el a magyarock.hu oldalnak adott interjúban.

Kásás Tamás 45 évesen élvezi, hogy a nyilvánosság szinte teljesen kizárásával tudja élni az életet, és az elmúlt tíz évben tudatosabban és sokkal szélesebb spektrumon szemléli a világot maga körül. Keresi az útját, a podcastben ugyanakkor annyit elárult jövőbeni terveiről, hogy foglalkoztatja egy saját maga által írt könyv gondolata, egy sokkal mélyebb, mint a 2012-ben megjelent Kása.

Szécsi Zoltán és felesége, Vanda

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és felesége, Vanda tíz éve házasok, egy kisfiuk született 2014-ben. Egerben, egy szórakozóhelyen ismerkedtek meg egy baráti társaságban: a sportolót már az első percben megfogta a barna szépség kisugárzása, és hamar kiderült, hogy nagyon egyformán látják a világot, egy hullámhosszon vannak.

Ezt is szeretjük