Emlékszel Kikire az Első Emeletből? 64 éves korára ennyit változott

Patkó Béla Kiki 1983-ban csatlakozott az Első Emelet zenekarához.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1957-ben született Patkó Bélát vagy - ahogy egy ország ismeri - Kikit az Első Emelet zenekar tagjaként szerettük meg a ’80-as években. Bár az énekes egy teljesen más szakma irányába indult el - eredetileg autószerelőnek tanult -, hamar rájött, nem a műhelyben, hanem a színpadon van a helye.

Karrierje az 1981-es Táncdalfesztivállal kezdődött, amelyre még az Óceán nevű formációval nevezett be. Két esztendővel később csatlakozott az Első Emelethez, és a banda frontembereként az egész ország a szívébe zárta. 

Kiki, az Első Emelet frontembere 

Az együttes kisebb-nagyobb szüneteket tartva, megváltozott névvel és felállással ma is koncertezik. Berkes Gábor és Kiki 2017 óta járják az országot mint az Emelet nevű csapat. 

A 64 esztendős zenész nagyon odafigyel rá, hogy ugyanúgy bírja a fellépésekkel járó pörgős tempót, mint három évtizeddel ezelőtt. Rendszeresen sportol, és az egészséges étkezésre is nagy hangsúlyt fektet. A kemény munkának meg is van az eredménye.

- Mindennek a kulcsa a mértékletesség. Szeretek enni, de mértékkel, és nincsenek káros szenvedélyeim sem. Nem iszom cukrozott üdítőket, a sport pedig gyerekkorom óta az életem része, már az általános iskolában atletizáltam, és ma is rendszeresen edzek, jégkorongozom, szaunázom.

- A színpad megköveteli a jó formát, hisz mozogni és énekelni is kell. Naponta mérlegre állok, és ezt nem hiúságból teszem, hanem hogy visszajelzést kapjak a súlyomról, bár megérzem azt is, ha egy-két kilóval épp több vagyok. De mondhatom, harminc éve ugyanannyit mutat alattam a mérleg - ecsetelte a Blikknek 2021 októberében.

Mivel nagyon odafigyel magára, nincsenek egészségügyi problémái. Ő nem olyan típus, aki gyakorta felkeresi a háziorvosát, inkább az általános közérzetére hagyatkozva ítéli meg, minden rendben van-e. Annak ellenére, hogy ugyanolyan energikus a koncertek közben, mint annak idején, nagyon ügyel rá, hogy ne vállalja túl magát.

- Ebben is tartom a mértéket, koncertet például általában heti egyet, maximum kettőt vállalunk, mellette a Petőfi Rádióban beszélgetek régi zenészekkel a Dalra magyar műsorban. Azt vallom, hogy az ember azt csinálja, amit szeret, és amihez ért. Én is addig fogok még felállni a színpadra, amíg jól érzem magam, és tudom, bírom csinálni. Addig maradok a színpadon, amíg jó érzéssel és sok energiával tudom ezt megtenni.

A '90-es évek énekesei napjainkban

Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyit változtak a ’90-es évek szívtiprói. Akkor és most fotókon Sugár Berci, Dobrády Ákos és Kefir.

Ezt is szeretjük