Kautzky Armand felsége ideg-összeroppanást kapott – A karrier és a család túl sok volt egyszerre
Kautzky Armand felségének választania kellett az anyaság és addigi karrierje között.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 21. században egyre több nő szembesül azzal, milyen nehéz a karriert és az anyaságot összeegyeztetni, a kettő között egyensúlyt teremteni úgy, hogy közben a dolgozó nő és édesanya se roppanjon össze. Kautzky Armand felesége felső vezetőként dolgozott, amikor megszületett a fiuk, majd a kislányuk, és eleinte nem tudta feladni a karrierjét, ugyanakkor az anyaságot is maximálisan szerette volna megélni, ez pedig idővel komoly problémákat okozott.

- Szörnyű látvány volt, amikor a feleségem tartotta a kislányunkat a mellén, a másik kezével pedig telefonált, és a másnapi prezentációt intézte – mesélte a színész a Micsoda nők! című műsorban, hozzátéve, hogy ekkor még nem tette szóvá a furcsa helyzetet, de később tett megjegyzéseket.

kautzky-armand
Fotó: FEM3/Micsoda Nők!

- A másik ilyen kép, amikor a hajnali szülés után, tíz óra körül visszamentem a kórházba, a szülés után még egy darabig megmaradó babapocakon egy laptop hevert, amin a feleségem dolgozott, miközben ott volt mellette egy kis zsák gyerek. Ez nekem már nagyon nem volt oké, de a felségem is érezte, hogy ez nincs rendben, viszont csinálta tovább. Lett volna választása, csak túl nagy volt a csábítás. Aztán jött egy ideg-összeroppanás, mert a természet azt mondja, hogy állj. Ezután következett a száz százalékos anyaság – mondta az 53 éves sztár.

Kautzky Armand felesége nem ment vissza a régi munkahelyére, hanem természetgyógyászként kezdett el dolgozni, ami összeegyeztethető az anyasággal és a családi élettel.

A színésznek lelkiismeret-furdalása volt, sokat gondolkozott azon, mi lett volna, ha korábban beleavatkozik a kialakult helyzetbe, de úgy vélte, miután okos nőt vett el, meg kell tanulnia hallgatni: a feleségénél nem ér el semmit azzal, ha rá akarja erőltetni a saját véleményét és akaratát, a párjának magának kell belátnia, hogy eljött a változtatás ideje.

Hazai sztárok, akiket megviselt az anyaság

A szülés utáni depresszió a kismamák több mint 10 százalékát érinti, kialakulása mögött számos kockázati tényező áll. Ma már egyre több magyar sztár vállalja fel nyíltan, hogy szülés után nehezen élték meg az anyaságot.

Ezt is szeretjük