17 évesen lett anya Czinkóczi Zsuzsa, az Árvácska főszereplője

A magyar színésznőről ezt csak kevesen tudják.

arvacska
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Czinkóczi Zsuzsa mindössze hétéves volt, amikor eljátszhatta az egyik leghíresebb magyar film, az Árvácska főszerepét. Kevesen tudják róla, hogy 17 évesen adott életet fiának, ezzel pedig derékba tört a színészi karrierje. 

Fia miatt nem kezdte el a Színművészetit

- Tamás egy fordulópont, egy-két éves volt, amikor felvettek a Színművészeti Főiskolára. A születéséig ívelt a karrierem, minden évben dolgoztam, a Mészáros Márta-filmek és az Árvácska a legsikeresebbek, de ezeken kívül is forgattam. Miután megszületett, az szakmailag egy törés volt az életemben, sok minden át is értékelődött - mesélte a Ridikül című műsorban.

czinkoczi-zsuzsa2
Fotó: MTVA

Automatikusan felvették  a Színművészetire, de a fia miatt végül nem kezdte el a képzést.

- Márta, a mindenkori mentorom pont akkor Amerikában volt, így magammal kellett a döntést  megbeszélnem. Azt gondolom, az anyai ösztönök előtörtek, emellett nem volt a háttérben olyan bázis, hogy négy évig eltartanak bennünket.

A fia születése után - saját szavai szerint - ellaposodott körülötte a szakma, Mészáros Mártát pedig megpróbálták lebeszélni arról, hogy a Napló gyermekeimnek folytatásait Czinkóczi Zsuzsával forgassa le - sikertelenül.

Mészáros Márta, Jan Nowicki és Czinkóczi Zsuzsa a Napló gyermekeimnek cannes-i bemutatásakor
Mészáros Márta, Jan Nowicki és Czinkóczi Zsuzsa a Napló gyermekeimnek cannes-i bemutatásakor
Fotó: Ralph Gatti/AFP

- Akkor csirkegyárban dolgoztam. Azért ott, mert nem nagyon volt más lehetőség, Kecskeméten nem kellettem senkinek a színházban. Én úgy éltem meg, hogy nincs választás, élni kell, és a legjobbat kell kihozni belőle.

Mivel színésznőként nem tudta eltartani magát és fiát, az 50 éves Czinkóczi Zsuzsa dolgozott már felszolgálóként és házmesterként is, manapság pedig takarítócéget vezet.

- Időnként budapesti színházakban kapok kisebb szerepeket, de a színészet nem tölti ki hétköznapjaimat - nyilatkozta 2017 januárjában az mno.hu megkeresésére telefonon.

Ezt is szeretjük