Járai Mátéra szakállal és kövéren rá sem ismerni - Két óra alatt változtatták át a mozifilmhez
Járai Máténak még soha nem volt olyan szerepe, mint az El a kezekkel a papámtól című családi mozifilmben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Járai Máté a Győri Nemzeti Színház tagja, kilenc díjjal - többek közt Jászai Mari- és Kisfaludy-díjjal - büszkélkedhet, több mint húsz éve van a pályán, kisebb mozifilmes és televíziós epizódszerepek után a VIASAT3 200 első randi című sorozatában Tolnai Bence szerepe hozta meg számára az országos ismertséget. 

2020 nyarán két még nagyobb lehetőséget kapott: a Nyerő Páros című reality vetélkedőben forgathatott feleségével, Kírával, ami ősszel került az RTL Klub képernyőjére, és szerepet kapott a Megafilm produkció El a kezekkel a papámtól című családi vígjátékában. 

Járai Máté az El a kezekkel a papámtól című filmben

A film Dobó Kata második rendezése. A színésznővel jó pár éve dolgoztak együtt egy tévésorozaton, és azóta is nagyon jó kapcsolatban maradtak. 

- Meghívást kaptam a castingra, és amikor előadtam a részeket a szerepemből, éreztem, hogy "emberemre leltem" Hudákban. Az olvasópróbán pedig csak ámultam, hogy micsoda gigaprodukcióban vehetek részt - mesélte a 42 éves sztár.

A nagyszabású családi mesemozi Hudákjaként a legtöbben valószínűleg fel sem fogják ismerni. A forgatáson azzal viccelődött, hogy a premierre egy "Én vagyok Hudák" feliratú pólóban kellene majd mennie. 

- Hihetetlen átváltozáson megyek keresztül, ami kétórás munka eredménye. A karakterem egy bajszos-szakállas, vörhenyes, torzonborz, korpulens figura, azaz minden, ami nem én vagyok. Egy színésznek nagy öröm, ha a szerepében nemcsak a jelleme, de a külseje is teljesen átalakulhat. Nagyon jól tudtam azonosulni ezzel a figurával. Azon nevettek a többiek, hogy amikor még ki sem voltam tömve az ágymatracnyi szivaccsal, már akkor úgy álltam és mozogtam, mintha túlsúlyos lennék.

jarai-mate-el-a-kezekkel-a-papamtol
Fotó: Megafilm

- Egy mesében gonosz figurát alakítani nagyszerű lehetőség. Egyébként a karakteremnek van egy fordulópontja, ahol kiderül, hogy a szíve mélyén nem is gonosz, és valójában hiányozni fognak neki a gyerekek, akiket a táborozás alatt módszeresen ijesztgetett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Járai Máté jeleneteit nem mindennapi helyszíneken, egy erdőben és egy noszvaji barlanglakásban, a föld alatt forgatták. Életében először fordult elő vele, hogy egész nap egyedül forgatott, az egész stáb csak miatta volt ott. Ez elképesztően jó érzés volt számára, ugyanakkor a rengeteg szivaccsal kitömött, nehéz és izzasztó jelmez viselése nagy kihívás volt, egyszer majdnem el is ájult. 

- Fizikailag nagyon igénybe vett, hiszen 12 órán át volt rajtam a nyár végi kánikulában. Csendben tartottam magam, de volt egy ájulásközeli pillanatom. A stáb szenzációs volt, nagyon szívén viselte a sorsomat, segítettek átvészelni, még mini ventilátorral is hűtötték az arcomat. 

jarai-mate-hudak
Fotó: Megafilm

- Ha már szó esett a legnehezebb pillanatról, el kell mesélnem a legszebbet is: Hudáknak az egyik jelentben sírnia kellett. Hozták is volna a műkönnyet, de nem kértem, valódi könnyekkel sírtam már a próbán is, amiért olyan elismerést kaptam a rendezőtől és a kollégáimtól, ami nagyon jólesett.  

A családtagjai is alaposan meglepődtek, amikor először meglátták Mátét Hudákként. 

Jókat röhögtünk, de mindenki egyöntetűen azt mondta, hogy fú, ez már Hollywood! A jelmezek, a dekoráció, a technika és minden, ami ezzel a filmmel kapcsolatos, hihetetlenül profi. 

- Például saját lakókocsim is van - ilyen sem fordult még elő velem!  Nem győztem eleget fotózkodni a lakókocsim előtt Hudákként pózolva - úgy éreztem magam, mint egy amerikai színész! 

Labancz Lilla rengeteget változott az Álom.net óta

2009-ben mutatták be az Álom.net című filmet, és bár a kritikusokat nem nyűgözte le az alkotás, inkább negatív, mintsem pozitív kritikákat kapott, ennek ellenére a mozi főszereplője, Labancz Lilla nagy népszerűségre tett szert. Az akkor még csak 23 éves szőkeséget ma már fel sem ismerni. 

Ezt is szeretjük