A Mokka műsorvezetője kiakadt - "Karácsonyi tömeg van a bevásárlóhelyeken!"
Istenes László szerint felelőtlenek azok, akik félvállról veszik a koronavírus miatti korlátozásokat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben több tévés és rádiós műsorvezető is kifejtette már a véleményét az emberek viselkedéséről. A Tények híradósa, Szebeni István amiatt akadt ki a Facebookon, hogy azt látja, az emberek nem veszik komolyan a felhívást, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, és ehelyett sokan vásárolgatnak.

A Rádió 1 munkatársa, Svraka-Gévai Juli posztját sokan megosztották a Facebookon, amiben arról írt, hogy míg sok ember munkahelye tönkremegy, és a gyerekeknek nincs iskola, óvoda, bölcsőde, mert fontos, hogy ne mozduljunk ki, és ne terjesszük a vírust, sok idős esetében azt látja, hogy nem maradnak otthon. Soma viszont azt mondta a Mokka keddi adásában, hogy ők nem hagyják magára a nyolcvanéves édesanyját, szerinte "sok idős ember most nem a vírustól betegszik meg, hanem attól, hogy nincs a szerettei körében".

Istenes László szerint messze még a kritikus helyzet vége

Istenes Bence bírálta azokat, akik egyfajta tavaszi szünetnek fogják fel a helyzetet, és felelőtlenül viselkednek. Ő már lassan két hete nem mozdult ki családjával a németországi otthonukból, csak bevásárolni mentek, hogy a legszükségesebb alapélelmiszereket megvegyék. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tegnap kiakadtam. El kellett mennünk egy több hónapja leegyeztetett orvosi vizsgálatra. Nem szívesen tettük, de muszáj volt. Nem hittem a szememnek. Azt tapasztaltam, hogy a város él… nem is kicsit… OK, nem volt délutáni csúcs, de úgy rendesen… normál gyalogos és autós forgalom volt az utcán, a bevásárló helyeken karácsonyi tömeg, a parkolókban pedig egyszerűen nem volt szabad hely és feltűnően sok idős embert láttam!? 😤 ESKÜSZÖM NEM ÉRTEM… ŐK TÉNYLEG NEM ÉRTIK? Közben pedig őrület, ami Európában zajlik! Döbbenten nézem. Az olasz állapotok egyszerűen letaglóznak. Csak tegnap 475(!) halott, a végtelenségig kimerült orvosok, nővérek és túltelített, tehetetlen egészségügy. Hátborzongató! Nagyon nagy a baj és egyre csak nő! 🌏☹ És akkor itt vagyunk mi, egyelőre „alacsony”, még kezelhető fertőzésszámokkal és rohadtul nem vesszük komolyan… még mindig… és ami a legmegdöbbentőbb, hogy az idősek sem(!?). Én ezt egyszerűen nem értem. Nem nehéz megjósolni azt sem, hogy a vége még messze van… nálunk még el sem kezdődött! Sajnos az is biztos, hogy még sok száz embernek kell meghalnia a járványban. A kérdés tehát már csak az, hogy vajon kik lesznek azok? … és abból mennyi lesz a magyar… és azok kik lesznek? 🖤 A szakemberek azt mondják, csak akkor van esélyünk enyhíteni a ránk váró nagyon nehéz időszakon, ha most otthon maradunk. Ennyit kérnek… ez minden! Maradj otthon a seggeden, csinálj, amit akarsz, de ne menj sehova! Ennyit kell tennünk magunk és szeretteink biztonságáért és azért, hogy esélyt adjunk a hazai egészségügyben dolgozóknak arra, hogy Ők is esélyt adhassanak nekünk! 🙏 És ha már számmal kezdtem, számokkal zárom, hátha ez segít a döntésben! Ha jól emlékszem Olaszországban 4(!) héttel ezelőtt még 10 fő alatt volt a fertőzöttek száma. Ma több, mint 35 ezer igazolt fertőzött van és 3 ezer halott!... és ha hülyék vagyunk, ez várhat ránk is! Nem tudom ki, hogy dönt? Mi vagy ki fontos számára? Én itthon maradok! #maradjotthon #viselkedjfelelősségteljesen #vigyázzszeretteidre #csakígyvanesélyünk #szeretemazanyukámat ❤

Istenes László (@isteneslaci) által megosztott bejegyzés,

Ma Bence édesapja, Istenes László fakadt ki a közösségi oldalán egy hosszú posztban. Azt írta, miközben egy régóta várt és fontos orvosi vizsgálatra kellett menniük, azt látta, hogy a parkolók tele vannak, a bevásárlóközpontokban akkora a tömeg, mint karácsony előtt. 

- Azt tapasztaltam, hogy a város él… nem is kicsit… OK, nem volt délutáni csúcs, de úgy rendesen… normál gyalogos és autós forgalom volt az utcán,

a bevásárló helyeken karácsonyi tömeg, a parkolókban pedig egyszerűen nem volt szabad hely és feltűnően sok idős embert láttam!?

- írta. 

istenes-laszlo
Fotó: TV2

A Mokka műsorvezetője úgy véli, az emberek itthon nem veszik komolyan a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetet. Szerinte messze van még a krízishelyzet vége, nálunk, Magyarországon még igazából el sem kezdődött. Pedig csak arra lenne szükség, hogy aki teheti, otthon marad. 

- Ha jól emlékszem Olaszországban 4(!) héttel ezelőtt még 10 fő alatt volt a fertőzöttek száma. Ma több, mint 35 ezer igazolt fertőzött van és 3 ezer halott!... és ha hülyék vagyunk, ez várhat ránk is!

Istenes Bence húga, Bogi

Kevesen tudják, hogy Istenes Bencének van egy gyönyörű húga, és édesapja második házasságából született két féltestvére is, egy fiú és egy lány. Istenes Boglárka harmincéves, az édesapja, Istenes László, a Mokka műsorvezetője az Instagram-oldalán osztott meg nagyobbik lányával egy közös fotót. 

Ezt is szeretjük