Megdöbbentő, Soma mit mondott a koronavírusról a mai Mokkában

Soma közölte, a műsor után nyolcvanéves édesanyjához megy.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus miatt sokan önkéntes karanténba vonultak, aki teheti, otthonról dolgozik, nem jár emberek közé. Az óvintézkedések között a szakemberek nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy kerüljük a társas érintkezéseket - főleg a leginkább veszélyeztetett korosztállyal, az idősekkel. 

Soma ezért is lepett meg sok nézőt, amikor a Mokka mai adásában közölte, hogy a műsor után megy idős édesanyjáért, hogy az ne legyen egyedül.

Soma véleménye a koronavírusról

- Én most megyek le anyukámért, hozzuk fel vidékre. Nyolcvanadik éves, és nem hagyjuk sem kórházban, sem otthon.

Tudom jól, hogy sok idős ember most nem a vírustól betegszik meg, hanem attól, hogy nincs a szerettei körében. 

Tudom, az is az egyik hozzáállás, hogy ne menj az idős ember közelébe, de ilyen alapon mindent, amit a boltból veszünk, fertőtlenítenünk kell, mert valaki megfogta - mondta a TV2 reggeli műsorában az 53 éves sztár. 

A javasolt óvintézkedéseket ugyanakkor nem hagyja figyelmen kívül: a hétvégén lett volna kurzusa, amire páran a figyelmeztetések ellenére is elmentek volna, de Soma nemet mondott, már csak online kurzusokat ad. 

soma
Fotó: TV2/Mokka

Az életszemléleti tanácsadó és spirituális tanító azt vallja, most is rend van, azt történik, aminek kell: "egy fantasztikus értékrend-átrendeződésben vagyunk". 

- Úgy jellemezném ezt az időszakot, hogy olyan, mintha egyszerre lenne karácsony meg háború. Van egy háborús hangulat. Budakalászon 30 méteres sor állt a hentesnél, mint utoljára gyerekkoromban, amikor narancsot meg banánt hoztak karácsonykor, vagy mint amikor kenyérjegyért álltak sorba az emberek a háborúban. Azt látom, a betegségtől való félelem szinte már kisebb, mint az egzisztenciális félelem, ami eluralkodott. 

Abból a szempontból is úgy látja, mintha karácsony lenne, hogy az utcákon kevés az ember, kicsi a forgalom, senki nem rohan, mindenki kicsit lelassult.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ő próbálja a koronavírusnak is a pozitív hatásait nézni. Szerinte most jön ki az emberekből a generációkon át hordozott félelem. Ez magával hoz egy tisztulási folyamatot is. Soma azt is elárulta, hogy ő a gondolatstop technikát alkalmazza: megválogatja, minek és kinek ad figyelmet. 

- Az én döntésem, mennyi energiát fektetek abba, hogy akár a Facebookon, akár az interneten a paráztató cikkeket olvasom, mert olyan médiahírek mennek, ami gusztustalan. Konkrétan a politikus leírja azt, hogy mikorra és mennyi ember lesz fertőzött. Hogy veszi a bátorságot?! Egyrészt, ami történik, az kérdőjeles, és együtt csináljuk. Ebben benne van a felelősségteljes hozzáállás, a tudatosság, illetve a félelem terjesztése, ami kiváló táptalaj a vírusnak, mert a lezuhant immunrendszer és lezuhant energiaszint támogatja a vírus terjedését. 

soma2
Fotó: TV2/Mokka

Soma szerint ez az időszak arra tanít, hogy legyünk éberebbek, figyeljünk jobban befelé. Átrendezi az értékeket, megmutatja, ki és mi fontos. Megmutatja, milyen sok felesleges kacattal halmoztuk el magunkat, elkényeztetett luxuséletet éltünk. Most sok minden fontosabb lesz, így az emberi kapcsolatok, a tudatosság és az együttérzés.  

Soma ritkán látott lánya

Soma Mamagésa 1990 áprilisában találkozott először férjével, Lőrincz Györggyel, és hamar lángra lobbantak egymás iránt. Nem vártak sokáig a családalapítással, 1991-ben megszületett fiuk, Lázár, Hanna lánya pedig 1993 márciusában látta meg a napvilágot. 

Ezt is szeretjük