A Kölyökidő egykori sztárja kiosztotta az időseket, akik a koronavírus ellenére is mászkálnak
Svraka-Gévai Juli posztját rengetegen megosztották a Facebookon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengetegen osztották meg annak a posztnak a szövegét, amit kedden Svraka-Gévai Juli írt ki a Facebook-oldalára. 

Gévai Julit az 1989-ben induló Kölyökidő című ifjúsági műsorban ismerte meg az ország. 2009-ben kezdett el dolgozni a Class FM-nél, saját rovata is volt, majd Sebestyén Balázsékkal ő is a Rádió 1-nél folytatta tovább a rádiós munkát, ami mellett cikkeket is ír. 

Mindenki, aki teheti, maradjon otthon

Facebook-posztjában arra hívja fel a figyelmet, hogy az időseknek komolyan kellene venniük a koronavírust, otthon kellene maradniuk, mert elsősorban az ő érdekükben születtek rendkívüli óvintézkedések, mint például az iskolák és óvodák, bölcsődék bezárása, az éttermek, boltok rövidített nyitvatartása. 

gevai-juli
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Mindez azért, hogy a koronavírus terjedése lelassuljon, kevesebb ember fertőződjön meg, és kerüljön kórházba, és mert a fertőzöttek közül az idős és beteg emberek szervezetére a legveszélyesebb a koronavírus, az idősebb korosztály körében szedte a legtöbb halálos áldozatot világszerte. 

A poszt nemcsak rengeteg megosztást kapott, de heves vitákat is váltott ki. Sokan egyetértettek a benne leírtakkal, míg mások szerint szemrehányóak a szavak, és amíg sok családos is kimozdul, nem igazságos csak az időseket szidni. Utóbbiaknak lehet, nincs, aki segítsen, és a kevés nyugdíjból igyekeznek ők is beszerezni az alapvető élelmiszereket.

Istenes Bence és családja is elzárkózott a koronavírus miatt

Istenes Bence sajnálattal látja, hogy sok ember nem veszi komolyan a koronavírust. Ők nem mozdulnak ki, napirendet állítottak össze, Adél megsütötte élete első kenyerét is.

Ezt is szeretjük