Váratlanul elhunyt Homonnay Gergely: a 46 éves írót holtan találták Rómában
Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát január elsején holtan találták egy római klubban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2022. január elsején, szombaton holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely újságírót, írót, közéleti aktivistát - adta hírül a Telex a Corriere della Sera lapra hivatkozva.

A Wikipedia-oldala szerint 46 esztendős, a rendőrségi adatok és a hírt elsőként közzétevő olasz lap szerint 53 éves író holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg január elsején kora délután.

Homonnay Gergely a Wikipédia szerint 1975. augusztus 24-én született Gyulán. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, és éveken keresztül újságíróként tevékenykedett. Munkatársa volt a Best és a Story magazinnak, cikkei jelentek meg a Nők Lapja Psziché újságban, a wmn.hu és a Szeretlek Magyarország online oldalakon.

A 2000-es évek közepén kezdett el blogolni. A Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony című könyvei „macskaperspektívából” mutatják be a gazdi-kisállat viszonyt, illetve a politikai életet. Erzsi, gyere haza!, később Puszi, Erzsi!, majd az Erzsi for President nevet viselő Facebook-oldala az évek során több mint 80 ezer fős követőtábort gyűjtött össze.

Homonnay Gergely a 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Szabad sajtó útnál felállított színpadon 2018. április 21-én.
Homonnay Gergely a 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Szabad sajtó útnál felállított színpadon 2018. április 21-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A politikába a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be, az áprilisi tüntetések egyik fő szervezője volt. Emberi jogi és oktatáspolitikai kérdésekben nyilvánult meg.

2021 szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték. Egy év próbaidőre bocsátották, és a perköltségek megfizetésére kötelezték.

Homonnay Gergely 2020-ban Olaszországba költözött, az utóbbi időben Rómában élt. A Corriere della Sera olasz lap azt írta, az író a szilveszteri ünneplés után, hajnali öt órakor ment a Bananon nevű privát klubba, annak törökfürdőjének mosdójában találták meg délután egy óra körül. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Halálát az első hírek szerint a szív és a keringés leállása okozta, de csak az orvosszakértői vizsgálat tudja tisztázni, mibe halt bele. Az első jelentések szerint erőszakra utaló nyomot nem találtak a holttesten, ugyanakkor eljárás indult a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük