Két legendás színésznőnk is elhunyt pár hét eltéréssel - Színművészek, akiktől 2021-ben búcsúztunk

2021-ben a színészszakma több meghatározó alakja távozott örökre: színészek és színésznők, akiket az egész ország gyászolt.

cover

A 2021-es esztendőben több legendás magyar színművésztől is búcsút kellett vennünk, haláluk pótolhatatlan veszteség.

Az ősz különösen szomorú időszak volt: október 22-én a Vígszínház tudatta, hogy az égi társulatba távozott Venczel Vera, pár nappal később Oszter Sándor halálhírét osztotta meg a Facebookon felesége, Failoni Donatella, majd november 22-én a Madách Színház mély megrendüléssel adta hírül, hogy elhunyt Csűrös Karola színművésznő.

Venczel Vera a színházi darabok mellett a filmvásznon nyújtott alakításával is kivívta a közönség szeretetét. Az általa megformált karakterekből áradt a jóság és a tisztaság, játékából sugárzott a finom, törékeny nőiesség és a színészet iránti szenvedély. Máig a legismertebb szerepe az 1968-ban bemutatott Egri csillagok Cecey Évája, az emberek örökre a szívükbe zárták Bornemissza Gergő szerelmeként.

Csűrös Karolát minden csütörtökön láthattuk a televízióban 1987-től 1999-ig. A Szomszédokban Szikszai Etus keramikusművészt alakította. A teleregény rendezője, Horváth Ádám, a művésznő férje volt. Amikor Csűrös Karola megtudta, indul egy sorozat, és van benne egy számára tökéletes karakter, megfenyegette a férjét, ha nem ő alakítja Etust, elhagyja. Nem tudott róla, hogy a férfi eleve a feleségének szánta a szerepet. 

Képes összeállításunkkal azokra a színészekre és színésznőkre emlékezünk, akiket 2021-ben veszített el az ország.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük