A 2005-ös Megasztárban ismertük meg - Felismered Heinz Gábor Bigát?
Heincz Gábor Biga A Dal harmadik válogatójában adta elő élőben először új dalát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Heincz Gábor Biga nevét 2005-ben jegyezték meg a TV2 nézői, amikor jelentkezett a Megasztár harmadik évadába. 

A tizenkét döntős közé nem jutott be, vigaszágasként távozott a műsorból, de a gitáros-énekes sokaknak szimpatikus lett.  

A Dal 2020-ban láthattuk újra

Később az évadban megismert több énekessel, így Torres Danival és Szabó Leslie-vel közös koncertjeik és klipjük is volt. 

2012-ben Learning to Let Go című dalával szerepelt A Dal című műsorban, ahova 2018-ban is bejutott a Good Vibez című dalával. A Dal 2020-ban is szerepel, a harmadik elődöntőben hallhatta tőle a közönség először élőben a Máshol járunk című számát, amelynek a klipje is most látott napvilágot. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Biga zeneszerzőként is jegyzi a dalt, amelyben a lelkét és legmélyebb gondolatait engedi a közönség elé. 

- Ösztönös életcélunk a boldogság keresése, de ez egy nagyon nehéz és melós ügy. Különböző életszakaszokban különböző problémákkal kerülünk szembe. Vannak, akik ugyanabba a pocsolyába lépnek újra és újra anélkül, hogy tanulnának belőle. Aztán akadnak, akik sikeresen veszik az akadályokat, felállnak, leporolják magukat, és már lépnek is tovább. És itt vagyok például én, aki mindezt dalba önti - mesélte. 

heinz-gabor-biga-a-dal-2020
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

A 45 éves énekes jelenleg nem él párkapcsolatban, de remekül érzi magát a bőrében, és igyekszik tudatosabban, ám mégis ösztönösen élni az életét. Jut ideje önmagára, így zenészként is termékeny napjai vannak. Máshol járunk című dala mellé Biga klipet is készített, amely a boldogság és útkeresés három szakaszát mutatja be.

- Fiatalon hevesen élünk meg minden szegmenst, aminek vannak gyönyörű oldalai, hiszen félelem nélkül, tisztán, naivan állunk a világhoz. Viszont küzdünk az egónkkal, megismerjük többek között a féltékenység keserűségének fogalmát. Később középkorúként, mikor már felelősséget vállalunk, gondoskodunk a családunkról, gyermekünkről, akkor egy másik probléma veti fel a fejét. Hogyan tartsuk egyben a családot? Hogyan ne hagyjuk, hogy egy "harmadik" szétzilálja az egységet? Hogy tehetünk azért, hogy a gyermek nevelése ne verjen éket közénk? 

- Aztán a harmadik fázisban, amikor már kellően bölcsek leszünk ahhoz, hogy tudjuk helyén kezelni a dolgokat, amikor már élvezni is tudnánk a megélt tapasztalatok gyümölcsét, akkor a betegség és maga a halál közelsége foszt meg minket a boldogság megélésének élményétől. A videóklipben ezt a három életszakaszt mutatjuk be árnyjátékokkal - magyarázta az előadó.

Varga Feri és Balássy Betty, a Megasztár szerelmespárja

Varga Feri és Balássy Betty a Megasztár harmadik szériája alatt szeretett egymásba. Akkor tudták, hogy egymásra találtak, amikor a 2005 őszén indult és 2006 tavaszán véget ért verseny alatt előadták a Queen Somebody to Love című slágerét.14 éve vannak együtt, 2007 őszén házasodtak össze, és három közös gyermekük született. 

Ezt is szeretjük