Emlékszel Galambos Dorinára? A 2003-as Megasztár énekesnője új zenekarral mutatkozik be

Galambos Dorina új zenekarával a fiatalabb korosztályt szeretné megcélozni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Galambos Dorina nevét a Megasztár első szériájában ismerte meg az ország, ami 2003 őszén indult, és 2004 áprilisában ért véget. Az énekesnő akkor még szertelen, 19 éves lány volt. 

A TV2 tehetségkutatója nemcsak ismertséget hozott számára, hanem szerelmet is: az egyik zsűritaggal, Pély Barnával a műsor alatt szerettek egymásba. 2013-ban össze is házasodtak, de 2018 májusában bejelentették, közös megegyezéssel elválnak. 

Galambos Dorina zenekarai

Galambos Dorina 2008-ban Hudák Zsófi nagybőgőssel megalapította a Mrs Columbo zenekart. 2012-ben a Játszd Újra! című számuk bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóműsora, A Dal legjobb 30 dala közé. Első lemezük 2013-ban Fonogram-díjat nyert "Az év hazai jazzalbuma" kategóriában. Az énekesnő 2015-ben egy másik zenekart is alapított, a pszichedelikus blues-rockot játszó River of Lustot. 

galambos-dorina-regen
Fotó: Puzzlepix/Máté Krisztián

A 36 éves sztár új formációjával, a Diorával most a fiatalabb korosztályt szeretné megcélozni, így a hamarosan megjelenő EP dalai leginkább róluk és az őket érintő témákról szólnak: szerelemről, féktelen bulizásról, vágyakról, lázadón, szókimondóan, szexin.

- Régóta működő, Fonogram-díjas együttesem, a Mrs Columbo egy jazzkvartett, ahol ismert popdalokat dolgozunk át smooth jazz stílusban, a koncerteken sok improvizációval tarkítva. Ám ahogy elkezdtek megszületni a saját szerzemények, és megismerkedtem Somogyvári Danival, a zenei producerünkkel, egyre elektronikusabb irányba mentünk el a hangszerelésekkel.

galambos-dorina-2020
Fotó: Fejér Bernadett

- Ezeket a dalokat nem szerettük volna a Mrs Columbo repertoárjába beemelni, ezért jött létre a DIORA, ami egy elektro-pop-trió, modern, üde hangzással. Ez egy kötöttebb műsor, ami zeneileg igen nagy koncentrációt igényel, sok dologra kell figyelni, számomra ez jelenti a kihívást ebben a projektben - mesélte az énekesnő. 

Az új együttesben is Kovács Norberttel (dobok) és Heigl Lacival (basszusgitár-szintetizátorok) dolgoznak együtt, Galambos Dorina az éneklés mellett egy maschine mikro nevű hangszeren is játszik.

A cikk az ajánló után folytatódik

A DIORA dalait általában Somogyvári Danival közösen írják, a bemutatkozó Higher! azonban ebből a szempontból kakukktojás, hiszen ennél a számnál Kozma Kata zeneszerző vette ki a legnagyobb részt a munkából. 

- Még a szövegírást is bevállalta, én csak mondtam neki, hogy miről szeretném, hogy szóljon. Nagyon tetszik, ahogy a szerelmet a drogokkal állítja párhuzamba a szövegben, hiszen tényleg a szerelem a legdurvább cucc! Mikor beüt, nem is tudsz magadról! - véli a szőke sztár. 

A DIORA elektronikus, modern hangzásvilágú első számához szexi videó készült, amelynek elején Galambos Dorina egy életnagyságú Barbie-dobozban érkezik meg a klip helyszínéül szolgáló lakásba. A klip férfi főszereplője Schiszler Soma, az AWS zenekar basszusgitárosa.

Pierrot egykor és ma

Pierrot mint énekes zeneszerző, dalszövegíró vált országosan ismertté. A 2003-ban indult Megasztárnak két évadon át volt zsűritagja Presser Gáborral, Pély Barnával, Bakács Tiborral és Somával. 2015-ben és 2016-ban A Dal című műsorban vállalt zsűrizést. Élete ma már nem a zene körül forog. 

Ezt is szeretjük