Ő Gryllus Dorka ritkán látott testvére: Samu édesapjuk hivatását viszi tovább

A Kaláka együttes zenészének, Gryllus Dánielnek mindkét gyermeke művészi pályát választott.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gryllus Dorkát senkinek sem kell bemutatni, a legnépszerűbb magyar színésznők közé tartozik. Olyan sorozatokban láthattuk az elmúlt években, mint a Válótársak, az Ízig-vérig vagy az Apatigris. 

Magánéletének alakulását is sokan követik, a 2020-as év ebben e tekintetben bőven tartogatott izgalmat a számára. Októberben összeházasodott kedvesével, Simon Kornéllal, novemberben életet adott második gyermeküknek.

Gryllus Dorka öccse

A sztár négy esztendővel fiatalabb öccséről kevesebbet hallani.  Gryllus Sámuel  is művészi pályát választott magának, 2012-ben zeneszerzőként diplomázott a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen. 

Nem véletlen, hogy mindkettejükben megvan a fogékonyság a zene és a színház iránt, hiszen beleszülettek ebbe a világba. Édesanyjuk Kőváry Katalin Jászai Mari-díjas rendező, forgatókönyvíró, édesapjuk Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész, akit a közönség a Kaláka együttes tagjaként zárt szívébe.

A formáció a ’60-as évek végén alakult meg, és kisvártatva lett közönségkedvenc. Körülbelül ezer dal fűződik a nevükhöz, amelyeket 25 albumon jelentettek meg. Nem csak a magyar rajongók imádják énekelt verseiket, szerte a világon színpadra állhattak. Ennek sajnos meg is volt a hátulütője, a hetvenéves muzsikus sokszor távol volt gyermekeitől.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

- Gyakran a színpad mellett csodáltam papát. Rengeteget utazott a zenekarral, ráadásul, amikor én még egészen kicsi voltam, abból állt egy-egy turné, hogy egy Wartburggal fölkerekedett a Kaláka, és keresztül-kasul bejárta Európát - mesélte Gryllus Samu a Story magazinnak.

Bár kisfiúként sokszor bántotta, hogy hiányolnia kellett az apját, mára egyáltalán nem maradt benne tüske emiatt.

- Mindannyian követünk el hibákat, még akkor is, ha a lehető legjobbat igyekszünk nyújtani. Ezért sem látom értelmét, hogy bármit is felrójak. Felnőttem, és változatlanul éppúgy az apám fia vagyok, mint gyerekkoromban. Annyi a különbség, hogy ma viszont már, a közös munkából adódóan is, végre sokkal több időnk jut egymásra.

Magyar sztárok testvérei

Képes összeállításunkban megnézheted Istenes Bence gyönyörű húgát, Bogit, valamint több sztár ritkán látott lánytestvérét is láthatod. Tudtad például, hogy Kasza Tibinek vagy Kulcsár Edinának is van egy húga?

Ezt is szeretjük