Friderikusz Sándor ilyen ember valójában - Volt kollégája sosem hallott történetet mesélt
Friderikusz Sándor szigorú, ugyanakkor nagyon nagyvonalú is volt kollégáival.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Friderikusz Sándor a hazai televíziózás legendás alakja, ahogy a műsorai is: Az én mozim, a Friderikusz Show, a Friderikusz, szubjektív, a Gyerekszáj, Osztálytalálkozó és sorolhatnánk. 2015-ben és 2016-ban a TV2-n futott, Összezárva Friderikusszal című műsorban láthatták a nézők képernyőn. 

A profi és nagylelkű tévésről volt kollégái meséltek eddig nem hallott történeteket a Best magazinban

Friderikusz szigorú, de nagyvonalú főnök volt

Azt mondták, kemény tempót diktált, és sokat követelt, előfordult, hogy szenteste is telefonált, vagy faxot küldött. Attól, hogy karácsony van, a munka még nem áll le - vallotta. Nemcsak önmagával, de másokkal is szigorú volt, ha munkáról volt szó, ugyanakkor mindig ki is állt kollégái mellett, akik azt is sokszor megtapasztalhatták, milyen hatalmas szíve van. Soha nem verte nagydobra, kinek segített, milyen adományokkal segítette a rászorulókat, sem azt, mennyire nagyvonalú a kollégáival. 

friderikusz-sandor
Fotó: TV2/Összezárva Friderikusszal

Egyik szerkesztője, aki sok évig dolgozott mellette, azt mesélte, Fridi 1997-ben egyik nap megkérdezte a stábot, lenne-e kedvük Velencében ebédelni. Mindenki igent mondott, azt gondolták, a Velencei-tó mellett található magyar településre gondol. 

- Sándor aztán közölte: mindenki hozza magával az útlevelét. Magánrepülőgép repítette a csapatot a vizek városába. Az egyik kellemes trattoriában volt az ebéd, mindenki azt kérhetett, amit éppen akkor megkívánt - mesélte a hetilapnak a szerkesztő.  

Az ebéd után sétálgattak, a Rialto hídon át elmentek a Szent Márk térre, ahol a Faccé Florian teraszán egy cappuccinóval zárták a kiruccanást. De nem ez volt az egyetlen külföldi út, síelni is elvitte a munkatársait, aki pedig nem űzte ezt a téli sportot, az turistáskodhatott Salzburgban. 

Csiszár Jenő ezért tűnt el a képernyőről

Csiszár Jenő, az egykori rádiós és televíziós műsorvezető a '90-es években vált ismertté a fiatalokkal foglalkozó Apukám világa című betelefonálós műsorával a Juventuson. Volt a Heti Hetes, az Activity és a Mokka műsorvezetője, a Magyarország, szeretlek! egyik csapatkapitánya, A Dal zsűritagja. A tévézésnek évekkel ezelőtt búcsút intett. 

Ezt is szeretjük