Erzsébet királynő magyarországi látogatása fotókon: a Gundelbe és a budai várba is ellátogatott

Erzsébet királynő 1993-ban látogatott Magyarországra Fülöp herceggel.

erzsebet-kiralyno-magyarorszag-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő és Fülöp herceg közel 30 évvel ezelőtt Magyarországra is ellátogatott. 1993 májusában tettek hivatalos látogatást hazánkban, ez idő alatt Budapesten időztek, de elutaztak Kecskemétre és a Bugacra is. 

Azt nyilatkozta akkor, hogy mindig is szeretett volna Magyarországra látogatni, hisz ükanyja, Rhédey Klaudia grófnő magyar volt, róla sokszor mesélt neki az édesanyja. 

Erzsébet királynő Magyarországon

A királyi pár 1993. május 4-én landolt repülőgépével, katonai tiszteletadással fogadták a Kossuth téren, ellátogattak a budai várba, megnézték a történelmi épületeket és a panorámát, a Magyar Nemzeti Galériát, az Országos Széchényi Könyvtárban személyre szóló kiállítással fogadták őket. Erzsébet királynő külön kérésére iktatták be szoros programjukba az Operaházban Csajkovszkij Csipkerózsika című balettjének megtekintését.

Az Országház elé begördülő Rolls-Royce-szot az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád fogadta, de találkoztak az akkor már nagybeteg Antall József miniszterelnökkel is. Május 6-án Kecskemétre is ellátogattak, látogatásuk utolsó napján, május 7-én budapesti városnézésen vettek részt.

Képes összeállításunkban ritkán látott fotókat láthatsz Erzsébet királynő magyarországi tartózkodásáról.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: MTI/Kovács Attila

Ezt is szeretjük