Erzsébet királynő magyarországi látogatása fotókon: a Gundelbe és a budai várba is ellátogatott
Erzsébet királynő 1993-ban látogatott Magyarországra Fülöp herceggel.

erzsebet-kiralyno-magyarorszag-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő és Fülöp herceg közel 30 évvel ezelőtt Magyarországra is ellátogatott. 1993 májusában tettek hivatalos látogatást hazánkban, ez idő alatt Budapesten időztek, de elutaztak Kecskemétre és a Bugacra is. 

Azt nyilatkozta akkor, hogy mindig is szeretett volna Magyarországra látogatni, hisz ükanyja, Rhédey Klaudia grófnő magyar volt, róla sokszor mesélt neki az édesanyja. 

Erzsébet királynő Magyarországon

A királyi pár 1993. május 4-én landolt repülőgépével, katonai tiszteletadással fogadták a Kossuth téren, ellátogattak a budai várba, megnézték a történelmi épületeket és a panorámát, a Magyar Nemzeti Galériát, az Országos Széchényi Könyvtárban személyre szóló kiállítással fogadták őket. Erzsébet királynő külön kérésére iktatták be szoros programjukba az Operaházban Csajkovszkij Csipkerózsika című balettjének megtekintését.

Az Országház elé begördülő Rolls-Royce-szot az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád fogadta, de találkoztak az akkor már nagybeteg Antall József miniszterelnökkel is. Május 6-án Kecskemétre is ellátogattak, látogatásuk utolsó napján, május 7-én budapesti városnézésen vettek részt.

Képes összeállításunkban ritkán látott fotókat láthatsz Erzsébet királynő magyarországi tartózkodásáról.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: MTI/Kovács Attila

Ezt is szeretjük