Fel sem ismertük Csernus Imrét: 54 éves korára így megváltozott a híres pszichiáter
Dr. Csernus Imre nyolc évvel ezelőtt fordított hátat a fővárosnak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Dr. Csernus Imre úgy él az ország emlékezetében, mint a „kiabálós pszichiáter”. Nem hétköznapi, szókimondó stílusával hamar felhívta magára az emberek figyelmét. 

Olyan sikerkönyveket jegyez, mint a 2003-as Drogma, a 2011-es A fájdalom arcai vagy a 2019-ben megjelent Egy életed van. A televíziót is meghódította annak idején, Bevállalja? című műsorát a VIASAT3 csatornája közvetítette, valamint a különböző talkshow-k közkedvelt szakértőjeként is rengetegszer adott interjút.

Csernus Imre így néz ki most

A Jugoszláviából származó doktor 18 éves korában költözött Budapestre. Eredetileg nem a lélek rejtelmei vonzották, szülész szeretett volna lenni, ám végül mégis a pszichológia irányában tanult tovább. Azt sosem titkolta, korábban meggyűlt a baja a kábítószerrel, éppen ezért volt annyira sikeres a sajátos módszere, az úgynevezett Csernus-módszer, amellyel a drogfüggőket gyógyította.

Csernus Imre Csendülő nevű kávézójának pultja mögött 2020 szeptemberében.
Csernus Imre Csendülő nevű kávézójának pultja mögött 2020 szeptemberében.
Fotó: TV2/Tények Plusz

54 éves korára igencsak megváltozott az élete. Nyolc esztendővel ezelőtt maga mögött hagyta a nyüzsgő fővárost, negyedik feleségével az oldalán egy nyugodt faluba, Noszvajra költözött, ahol megnyitotta Csendülő nevű kávézóját. Bár barátai kinevették, hogy épp karrierje csúcsán váltott, ő fittyet hányt a kritikákra, legnagyobb vágya volt, hogy megújuljon.

Nem csak a környezete változott, külsejét is alig lehet felismerni: az egykor bozontos hajú, körszakállas, fülbevalós orvos, aki bőrdzsekiben fogadta betegeit lipótmezői rendelőjében, ma deres hajjal, színes ruhákban áll a kávézó pultja mögött. 

csernus-imre
Fotó: TV2/Tények Plusz

Bár elvonult a világ zajától, nem tétlenkedik. Továbbra is ő maradt a magyar női vízilabda-válogatott sportpszichiátere. A tavaszi karantén sem viselte meg, kifejezetten gyümölcsöző volt számára az otthonlét, az első napon leheveredett diófája alá, és néhány héten belül megírta legújabb, Főnix című kötetét. Írásában kifejti, hogy a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. Csak rajtunk áll, hogy öreg főnix módjára ragaszkodunk a megszokott életünkhöz, vagy elindulunk a megújulás útján.

-  Amikor márciusban leállt minden: az előadások, az élsportban, amit csinálok, és a vendéglátás is, a feleségemmel elkezdtünk beszélgetni a Coviddal kapcsolatban. Akkor azt mondtam, hogy ha megkapjuk, akkor meggyógyulunk - mesélte a Tények Plusz riportjában.

 

Palcsó Brigitta így néz ki most

Palcsó Brigitta 1989-ben kezdett el dolgozni a Magyar Televíziónál. Bemondóként zárta szívébe az ország, majd különböző műsorokat vezetett, például 2003 és 2009 között a nagyon népszerű Főtér című országjáró magazin háziasszonya volt.

Ezt is szeretjük