80 éves lett a TV2 sztárja - Így köszöntötték fel kollégái Cs. Németh Lajost

Cs. Németh Lajost 80. születésnapján köszöntötte fel a Jóban Rosszban stábja.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

80. születésnapján köszöntötte fel a Jóban Rosszban stábja mindenki kedvenc Károly bácsiját, akit a TV2 napi sorozatában Cs. Németh Lajos játszik. 

Az 1940. február 24-én született, Aase-díjas színész több mint tíz éve tagja a Jóban Rosszban csapatának, ahol óriási szeretet veszi körül. 

Cs. Németh Lajos 80 éves lett

- Örültem, amikor bekerültem a sorozatba. Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ideig veszek részt benne, mert eleinte nem is játszottam benne sokáig, egy idő után kérdezték meg, hogy hosszabb időre is vállalnám-e. Ezer örömmel vállaltam, annál is inkább, mert mostanában már nem nagyon van megjelenési lehetőség képernyőn vagy filmekben - mondta a színész a köszöntéséről készült videóban, ami még a múlt héten készült.

cs-nemeth-lajos
Fotó: Super TV2

Nagy öröm számára, hogy az idősebb korosztály gondolatait képviselheti a képernyőn, hiszen számos olyan csavar volt már a Jóban Rosszban történetében, ami a nyugdíjasok mindennapjaira reflektál. 

Cs. Németh Lajos a mai napig aktív a színházban is. Jelenleg a Vidám Színpad néhány darabjában látható, illetve a Hadart Színház Süsü, a sárkány című előadásában alakítja a Király szerepét - utóbbi nagy kedvence a gyerekközönség miatt. 

cs-nemeth-lajos-joban-rosszban
Fotó: Super TV2

Számos magyar sorozatban, tévé- és mozifilmben szerepelt. Szinkronszínészként egy ország ismeri hangját a külföldi sikersorozatokból, mozifilmekből. A Karate kölyökben ő volt Mr. Miyagi, a Harry Potter-filmekben Remus Lupin, a Star Trek-filmekben Pavel Chekov parancsnok magyar hangja. A Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apja), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot szinkronizálta.

Feleségével, Tóth Judit színésznővel hat évtizede szeretik egymást, 1961-ben házasodtak össze, két gyermekük született. 

Rátonyi Róbert özvegye

Az 1992-ben elhunyt Rátonyi Róbertet imádta az ország, a színművészre ma is mindenki jó szívvel emlékszik. Az operettek sztárja mindig gyönyörű nők körében mozgott, de miután megismerte Németh Margitot, csak érte dobogott a szíve. A szép, művelt, több nyelvet beszélő nő két gyermekkel ajándékozta meg férjét: az 1953 decemberében született ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész, a két évvel később világra jött Rátonyi Hajni színésznő lett.

Ezt is szeretjük