A Táskarádió legendás műsorvezetője volt - A 83 éves Szilágyi János most így néz ki
A legendás műsorvezető, Szilágyi János nyolcvan fölött is aktív.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilágyi János az ország legendás műsorvezetője, aki nyolcvan fölött sem pihen. A sármos újságíró a rádiónál és a televíziónál is dolgozott, emellett több lapnak is a szerkesztő-újságírójaként tevékenykedett. 

83 évesen is aktív, február elején árulta el, hogy Szerintem címmel podcastot indít a 24.hu-n.

Szilágyi János műsorai

Szilágyi János több lapnál dolgozott újságíróként és szerkesztőként, így az Ádám, a Képes 7, a Mai Nap vagy a Kurír munkatársa is volt. 

Szilágyi János 1971-ben a Táskarádió műsorvezetőjeként fotómodellekkel beszélget.
Szilágyi János 1971-ben a Táskarádió műsorvezetőjeként fotómodellekkel beszélget.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

A Magyar Rádióban olyan népszerű műsorai voltak, mint a Táskarádió, a Senki többet? Harmadszor! című vetélkedő vagy a Halló, itt vagyok! vagy című betelefonálós műsor, amit 1980-tól egy évtizeden át vezetett, és akkoriban az egész ország hallgatta. 

- Tényleg mindig azt mondtam, amit gondolok, és voltak olyan betelefonálók, akik szintén azt mondták, amit éreztek. Ettől a kitárulkozó őszinteségtől volt ennek a műsornak nagyon nagy sikere - mesélte 2016-ban az RTL Klub XXI. század című műsorában a Halló, itt vagyok! sikerével kapcsolatban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Calypso Rádióban is vezetett műsort, amely egyike volt az első Magyarországon működő kereskedelmi rádióknak. A kereskedelmi jellegű, szórakoztató és könnyűzenei műsorokat sugárzó adót a Magyar Rádió és a Multimedia Organisation közösen alapította 1989-ben. A Calypso elsősorban könnyűzenét sugárzott, és bevezette a hallgatói betelefonálást a műsorba, játékokat szervezett, ahol saját termékeket lehetett nyerni. A ’90-es évék végére, a kereskedelmi rádiók térnyerésével egyre inkább elveszítette hallgatóit. Az utolsó Adást 2001 novemberében sugározták. 

Szilágyi János a Calypso Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként 1994-ben
Szilágyi János a Calypso Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként 1994-ben
Fotó: MTI/Hámor Szabolcs

Szilágyi János a tévé képernyőjén is nagy népszerűségre tett szert. A Magyar Televízióban a Kávé habbal, a Halló, itt vagyunk! és a Kettesben című műsorai közkedveltek voltak. Az utóbbi beszélgetős műsort 1973 és 1979, illetve 1998 és 2001 között vezette, és rengeteg riportot készített hazánk ismert személyiségeivel.

- A sikereimet annak köszönhetem, hogy a mikrofon előtt mindig úgy viselkedtem, mint nem a mikrofon előtt a mindennapi életben. Én azt engedtem meg magamnak, amilyen voltam, és a többiek talán azt nem engedték meg maguknak, hogy olyanok legyenek, amilyenek - árulta el a műsorban. 

Szilágyi Jánost manapság ritkán látni, de egy-egy magyar film premierjén megjelenik. Szabó István új, Zárójelentés című alkotására is kíváncsi volt, részt vett annak díszbemutatóján. 

szilagyi-janos-2020
Fotó: Femina/Rátkai Márk

A legendás műsorvezető február elején azzal került a hírekbe, miszerint Szerintem címmel podcastot indít a 24.hu internetes oldalon. Azt mondta, adásonként egy vendége lesz, aki közismert vagy elismert ember, de nem celeb, mert a valóságshow-szereplők nem érdekelik, sem az, akiről csak azt tudni, hogy kinek a felesége. 

- Olyan témákat dobok be, ami a közvéleményt foglalkoztatja, kivéve a politikai kérdéseket, mert azzal nem akarok foglalkozni. Az első vendégem Moldova György lesz, akivel a világban tapasztalható erőszak lesz majd a kiindulópont, és fokozatosan jutunk el a személyesebb témák felé. (…) Ezek egyszerű interjúk lesznek, 25 percet veszek fel, nem lesz vágás, kvázi élőnek hívtuk ezt régen. Ez az elképzelésem, és remélem, bejön, ha meg nem, akkor változtatok rajta - mesélte a hírportálnak adott interjúban.

szilagyi-janos-zarojelentes premier
Fotó: Femina/Rátkai Márk

Legendás rádióműsoráról, a Halló, itt vagyok!-ról azt mondta, ma már nem lehetne abban a formában megvalósítani, ahogy a ’80-as években újszerű és sikeres volt. 

- Rengeteg ilyen műsor van ma, mint tudjuk, csak oda hülyeségekkel telefonálnak be, és hülyeségeket válaszolnak nekik. A Halló, itt vagyok! műsorba annak idején olyasmikkel telefonáltak be emberek, hogy elhagyta a babájuk, megdöglött a macskájuk, haldoklik az anyjuk stb. Tehát magántermészetű problémákkal hívtak, ami ma már elképzelhetetlen lenne, helyette olyanokkal hívnának, hogy dögöljön meg X vagy Y, meg hogy mit szólok a tüntetéshez, úgyhogy szóba sem kerülhetne.

A Szomszédok színésznői egykor és most

A Szomszédok a ’80-as és ’90-es évek legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozata volt, amely számos ismétlést megél, így számos generáció nagy kedvence. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az elmúlt évtizedekben a teleregény színésznői, és azt is megtudhatod, mit csinálnak jelenleg.

Ezt is szeretjük